Sav očaj Manchester Uniteda stao u jednu akciju, zarađuje milione, a izvodi poteze kao na terminu

Marcus Rashford se nije proslavio

Sav očaj Manchester Uniteda stao u jednu akciju, zarađuje milione, a izvodi poteze kao na terminu

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda očajnu 2023. godinu završili su upravo na takav način - porazom na gostovanju kod Nottingham Foresta (2:1). Sav očaj Crvenih đavola stao je u jedan napad sinoćnje utakmice, a u centru pažnje bio je Marcus Rashford.

Crveni đavoli iza sebe imaju jednu od najlošijih godina u novijoj eri kluba s Old Trafforda, a istu su završili na razočaravajući način jer su sinoć poraženi na gostovanju kod Nottingham Forresta.

Domaći su uspjeli u 64. minuti meča da povedu sa 1:0 kada je Dominguez pogodio na asistenciju Montiela, ali samo 14 minuta kasnije Marcus Rashford uspio je da poravna na 1:1.

Međutim, Nottingham Forest uspio je u finišu meča da dođe do pobjede. Igrala se u 82. minuta kada je Elanga odlično uposlio Gibbs-Whitea koji trese mrežu gostiju iz Manchestera za 2:1 i erupciju oduševljenja na City Groundu.

United je pokušao svim silama da dođe do poravnanja rezultata, imali su čak deset minuta sudijske nadoknade, ali ni to nije pomoglo Crvenim đavolima da izbjegnu poraz.

Oglasi

Očajna godina Manchester Uniteda stala je u jednu akciju početkom drugog poluvremena koja je najbolje oslikala igru ovog kluba.

Igrala se 48. minuta kada su gosti s Old Trafforda imali obećavajuću akciju, ali je potom lopta došla do Rashforda koji je leđima bio okrenut ka golu protivnika, te je napravio neočekivan potez.

Rashford je petom poslao pas direktno u ruke golmana domaćih i uopšte ni blizu nije bio niko od njegovih saigrača, a s tribine gdje su bili navijači Uniteda samo se mogao čuti uzdah nakon što su vidjeli šta se desilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očajan potez desetke Manchester Uniteda možete POGLEDATI OVDJE.

Manchester United 2023. godinu završava na tek sedmom mjestu sa 31 bodom i ima već 11 bodova, ali i meč više u odnosu na lidera Liverpool. S druge strane Nottingham se izvukao s dna tabele i sada je na 15. mjestu sa 20 bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi