Ubitačan pogled, pružena ruka i samo jedna rečenica - Luka Modrić nikoga prije nije tako ponizio

U takvim izdanjima ga nismo viđali

Ubitačan pogled, pružena ruka i samo jedna rečenica - Luka Modrić nikoga prije nije tako ponizio

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić važi u svijetu fudbala za jednog od najmirnijih igrača koji izbjegava konfliktne situacije, ali je i on u karijeri imao svojih "žutih minuta". U tome se ubjedljivo izdvaja detalj od prije dvije godine nakon najvećeg svjetskog derbija kada ni Modrić nije uspio da se iskontroliše.

Modrić već desetak godina igra u Real Madridu na nevjerovatnom nivou i s ovim klubom je osvojio skoro sve što je mogao, te je već sada jasno da je hrvatski veznjak ostavio neizbrisiv trag u Realu.

Pored toga što se radi o jednom od najboljih veznjaka koje smo vidjeli u posljednjih 20-tak godina Modrića krasi i to što je na terenu gotovo uvijek izuzetno miran i izbjegava maksimalno konfliktne situacije.

Međutim, Modrić nije mogao baš uvijek da se kontroliše i on je imao svojih istupa tokom ili nakon utakmica na koje se sigurno baš i ne ponosi, ali sve to dešavalo se u trenutku.

Modrić je imao nekoliko "žutih minuta" u svojoj karijeri, ali jedan detalj posebno se ističe i desio se relativno nedavno.

Oglasi

Naime, to je bilo na jednom od El Clasica protiv Barcelone kada su strasti i varnice na terenu uvijek veće, a to je uspjelo iz takta da izbaci i Modrića.

On u karijeri nije mnogo ulazio u svađe s protivnicima niti im dobacivao ružne stvari, ali te noći se ni on nije mogao suzdržati. Meč se igrao u aprilu 2012. godine i Real je uspio da pobijedi svog najvećeg rivala sa 2:1, a nakon utakmice Modrić i Gerard Pique su imali zanimljiv okršaj.

Odmah po završetku meča Pique se zaputio ga glavnom sudiji jer je imao šta da mu kaže, a to Modriću nije promaklo i odlučio je "bocnuti" defanzivca Barcelone.

"Ideš već prema sudiji da se žališ, a?", dobacio je Modrić što Pique nije očekivao. Rekao je da je sudijska nadoknada bila premala i samo je odmahnuo rukom.

[twitter]https://twitter.com/AdriRM33/status/1739802286006640720[/twitter]

Modrić je čuo šta mu je Pique odgovorio, a onda je kroz osmijeh dodao: "Pa, koliko je trebao produžiti?".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Taj detalj obilježio je meč Real Madrida i Barcelone jer ranije nismo viđali Modrića u takvim izdanjima i da provocira protivnike, a i sam Pique je očito bio u šoku kada je čuo šta mu je Hrvat rekao.

Real Madrid je tog 10. aprila 2021. godine pobijedio sa 2:1 golovima Karima Benzeme i Tonija Kroosa, a jedini strijelac za Barcelonu bio je Oscar Mingueza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Hebes mi sve ako ste vi više normalni....kad se nečega dovežete nema te granice....ohanite malo s Modricem...stvarno nemate mjere
3 0
DamirS
Dno dna od portala. Ali baš samo dno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi