Mogućnost postoji

Karim Benzema bi mogao da se vrati u Evropu, ali interesuje ga samo jedan jedini klub

Endin Čaušević

Karim Benzema ovih dana nalazi se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je ugasio svoje profile na društvenim mrežama zbog kritika koje dobija u Saudijskoj Arabiji, a ubrzo nakon toga napustio je tu zemlju. Već se uveliko špekuliše da bi Benzema mogao da ode iz Al Ittihada, a jedan klub odmah se povezuje s njim.

Benzema je ljetos stigao kao veliko pojačanje u Al Ittihad iz Real Madrida, te je saudijski klub izdvojio ogromnu sumu novca za njegov dolazak.

Međutim, navijači Al Ittihada nisu zadovoljni igrama Benzeme koji je u očitom padu forme, te se francuski napadač našao na meti žestokih kritika u posljednjih nekoliko sedmica.

Sve to rezultiralo je time da Benzema obriše profile s društvenih mreža, no ono što je posebno zanimljivo prije nekoliko dana napustio je Saudijsku Arabiju što je očekivano pokrenulo lavinu špekulacija.

Iako mediji u toj zemlji tvrde da je Benzema povrijeđen i da je dobio dozvolu od kluba da napusti zemlju, naravno da to nije zaustavlo špekulacije oko njegovog mogućeg odlaska.

Tako već madridski AS piše da u Real Madridu prate pomno situaciju oko Benzeme i da imaju informacije da je Francuz nezadovoljan u Saudijskoj Arabiji zbog toga što se stvari ne razvijaju onako kako je to on očekivao.

Naravno, odmah su počele špekulacije oko Benzeminog odlaska već u januaru, odnosno mogućnosti da ide na posudbu.

AS navodi da je za Benzemu samo jedna opcija u igri, a to je povratak u Real Madrid ukoliko ga Kraljevi žele. On ne bi imao ništa protiv da dođe na posudbu do kraja sezone u klub u kojem se proslavio, a da li je to zaista moguće ostaje nam da vidimo.

U Al Ittihadu su jasni i ne žele da puste Benzemu u kojeg su uložili skoro pola milijarde eura, ali ukoliko je on zaista nesretan kao što se piše onda bi se stvari mogle zakomplikovati.

Međutim, Benzema je navodno bio jasan i jedina opcija u kojoj bi pristao na promjenu kluba u januaru jeste eventualni povratak u Real Madrid.

Sigurno je da nas čeka itekako uzbudljiv januarski prelazni rok, a da li će Benzema nakon samo pola godine spakovati kofere i napustiti Saudijsku Arabiju ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.