Dok su svi uživali u boksu Karim Benzema objavio fotografiju koja je oduševila svakog muslimana

Zna se šta mu je na prvom mjestu

Dok su svi uživali u boksu Karim Benzema objavio fotografiju koja je oduševila svakog muslimana

Endin Čaušević

Francuski napadač Karim Benzema iznenadio je ljetos fudbalsku javnost kada je odlučio da napusti Real Madrid i potpiše za saudijski Al Ittihad. Međutim, odlazak u Saudijsku Arabiju za njega je bio poseban izbor, a to je pokazao i novom fotografijom na Instagramu.

Benzema je u Real Madridu proveo čak 14 godina i uspio je da osvoji sve što je mogao, ali niko nije ljetos očekivao da će napustiti Santiago Bernabeu i karijeru nastaviti baš u Saudijskoj Arabiji.

Očekivalo se da će ovaj 36-godišnji napadač ostati još jednu sezonu u Realu, ali je on na kraju prošle sezone šokirao Florentina Pereza kada mu je poručio da napušta klub i da ide u Al Ittihad.

Saudijski klub mu je ponudio preko 200 miliona eura za trogodišnji ugovor što Benzema nije mogao da odbije. No, poručio je da je odlazak u Saudijsku Arabiju za njega poseban i zbog činjenice da mu je vjera na prvom mjestu.

To je Benzema već pokazao objavama na društvenim mrežama jer je u samo pola godine već nekoliko puta posjetio sveto mjesto za muslimane Mekku.

Oglasi

Francuz ne otkriva detalje svog privatnog života, ali je jasno da je itekako posvećen vjeri. Dok su mnogi uživali jučer u bokserskom spektaklu u Riyadhu iskusni napadač je imao drugi plan kako provesti slobodno vrijeme.

Benzema je odlučio još jednom da ide put Mekke gdje je posjetio Kabu, te je fotografijom na Instagramu izazvao oduševljenje muslimana širom svijeta.

   Fotografija iz Mekke koju je Karim Benzema jučer objavio na Instagramu

Kada je govorio da u Saudijsku Arabiju ide i zbog privatnih razloga, odnosno vjere malo ko mu je vjerovao, no Benzema je svojim objavama u proteklim mjesecima jasno pokazao da je govorio istinu.

Iako ga mnogi prizivaju da se vrati u Evropu i odigra još nekoliko sezona na najvećoj sceni čini se da je Benzema duševno itekako ispunjen i sretan i da barem još neko vrijeme neće napuštati Al Ittihad, odnosno Saudijsku Arabiju.

Od dolaska iz Real Madrida ovaj 36-godišnji napadač za Al Ittihad upisao je 19 nastupa u svim takmičenjima, dao je 12 golova i dodao još četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi