U Realu bio pet godina, ljetos nazvao Florentina Pereza, a on mu na brutalan način zabio nož u srce

Keylor Navas to nije zaslužio

U Realu bio pet godina, ljetos nazvao Florentina Pereza, a on mu na brutalan način zabio nož u srce

Endin Čaušević

Keylor Navas najbolje dane svoje karijere proveo je u Real Madridu gdje je bio pet godina i osvojio sve što je mogao. Kasnije je otišao u PSG gdje se nalazi i danas, ali je teška srca otkrio šta mu je kraljevski klub napravio ljetos i kako su ga razočarali.

Navas se već nalazi na zalasku karijere jer ima 37 godina, ali je poručio da se još uvijek neće penzionisati što za golmane nije ništa čudno jer imaju duži vijek trajanja u odnosu na svoje saigrače.

Ovaj Kostarikanac je najbolje dane karijere proveo u Real Madridu u koji je stigao na ljeto 2014. godine iz Levantea za deset miliona eura nakon fantastičnog nastupa na Mundijalu u Brazilu.

Dolaskom u Real brzo je postao prvi golman i istisnuo je legendarnog Ikera Casillasa, a u pet sezona na Santiago Bernabeuu osvojio je sve što se moglo osvojiti.

Kraljevski klub napustio je na ljeto 2019. godine kada je za 15 miliona eura prešao u PSG nakon što je Thibaut Courtois stigao u Real. U Parizu također ima ogromnu konkurenciju u vidu Gigija Donnarumme zbog čega je drugi dio prošle sezone bio na posudbi u Nottingham Forestu.

Oglasi

Navas je ove sezone bez nastupa i oporavlja se od teške povrede, ali i onoga što mu se desilo ljetos kada je odlučio da pređe preko ponosa i kontaktira čelnike Real Madrida.

Kada se povrijedio Courtois u Realu su hitno tražili novog golmana koji će ga zamijeniti, a kako Marca piše upravo je Navas bio prvi koji je uzeo telefon u ruke i kontaktirao Florentina Pereza kako bi ponudio svoj povratak i pomogao.

Navas je bio spreman da besplatno brani u Realu dok se Courtois oporavi i čak da nakon povratka Belgijanca raskine ugovor ukoliko to na Bernabeu budu htjeli. Međutim, ono što mu je Perez napravio ga je itekako pogodilo.

Perez je poručio Navasu da nema šansi da će ga vratiti i da mu treba bolji golman od njega što je Kostarikanca žestoko potreslo i razočaralo.

Oglasi

Na kraju je Real Madrid angažovao Kepu iz Chelseaja, dok je Navas ostao u PSG-u gdje je gotovo otpisan. Povratak u Madrid za njega je bilo svjetlo na kraju tunela, ali je isto Perez odmah ugasio.

Navas je povredu leđa zadobio u oktobru, ali i prije toga nije upisao ni minute u ekipi Luisa Enriquea. Kostarikanac je u PSG-u tek treći golman jer ispred njega prednost imaju Donnarumma i Arnau Tenas.

Ima ugovor do kraja sezone i platu o kojoj mnogi sanjaju

Međutim, i pored činjenice da ga u PSG-u nema ni na mapi Navas će na ljeto moći da bira gdje će nastaviti karijeru jer mu ističe ugovor, no pitanje je koliko će klubova biti zainteresovano za njega ukoliko ne bude uopšte branio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, sigurno olakšanje mu je odličan ugovor koji je s Parižanima potpisao prije četiri godine. U ekipi je treći golman, a njegova godišnja plata je čak deset miliona eura i daleko je najplaćeniji treći golman na svijetu.

Navas je ponikao u dresu kostarikanske Sarpisse, a igrao je još za Albacete, Levante, Real Madrid, PSG i Nottingham Forest. U dresu reprezentacije Kostarike upisao je 112 nastupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi