Zbog novca trpi užasna poniženja - Karim Benzema dobio pogrdno ime u Arabiji i zovu ga 'Ben-Hazima'
Karim Benzema prolazi kroz izuzetno težak period i ismijavaju ga čak u Arabiji (Foto: EPA)

Je li napravio veliku grešku?

Zbog novca trpi užasna poniženja - Karim Benzema dobio pogrdno ime u Arabiji i zovu ga 'Ben-Hazima'

Midhat Šljivak

Karim Benzema stigao je u Saudijsku Arabiju kao najbolji igrač svijeta, ali legendarni Francuz nije eksplodirao poput nekih drugih zvijezda, pa je već nakon nekoliko mjeseci postao predmet ismijavanja i dodijeljeno mu je pogrdno ime "Ben-Hazima".

Karim Benzema potpisao je proteklog ljeta za Al-Ittihad iz Saudijske Arabije. Došao je Francuz u ovu zemlju kao najbolji fudbaler svijeta i od njega se dosta očekivalo.

Međutim, Al-Ittihad igra jako loše bez obzira na dolazak Benzeme i drugih velikih zvijezda. Već je gotovo sigurno da neće odbraniti titulu prvaka Saudijske Arabije.

Benzema je u svim takmičenjima postigao 12 golova u 20 utakmica. Ipak, to ne zadovoljava previše rukovodstvo Al-Ittihada, navijače ovog, ali i drugih timova, pa su kritike ogromne.

Pojedinci su otišli predaleko. Osim kritika dobio je i nadimak koji je za igrača ovakve klase definitivno ponižavanje. Nazivaju ga 'Ben-Hazima', odnosno Sin poraza.

Oglasi

"Došao je kao zvijezda, a sada ga ponižavaju i žestoko kritikuju. Već je dobio pogrdan nadimak. Nazivaju ga 'Ben-Hazima', što u prijevodu znači Sin poraza", pišu arapski mediji.

Nevjerovatno je da je jedan ovakav fudbaler postao predmet ismijavanja. Ipak, može se reći da je to sam tražio jer je odlučio napustiti Real Madrid i prihvatiti ponudu od gotovo 200 miliona eura na godišnjem nivou.

Benzema postao neprijatelj Francuske

Karim Benzema postao je neprijatelj Francuske zbog političkih stavova koje ima prema Izraelu i Palestini. On je, naravno, stao u zaštitu Palestine i izazvao je ogorčenje Francuza.

Političari iz ove zemlje označili su ga kao pripadnika terorističke grupe. Najdalje je otišla političarka Valeri Boyer koja je tražila da mu se oduzme državljanstvo, ali i Zlatna lopta.

"Podržao je Palestinu, a ministar Gerald Darmanin tvrdi da je povezan s terorističkom organizacijom muslimanska braća. Ako je to tačno, sankcije se moraju pokrenuti. Prvo bi mu se trebala oduzeti Zlatna lopta, a zatim i oduzeti državljanstvo", rekla je Boyer.

Benzema je odlučio pravnim putem da se brani. Tužio je apsolutno sve koji su ga povezali s terorističkim grupama i tražit će javno izvinjenje.

Proces je trenutno pred francuskim pravosuđem i ostaje nam da vidimo šta će se desiti.

Top Komentari

Sadko
Ili Francuska ili Saudijska Arabija ista ****a, Benzema kralj i legenda, uzmi im keš i bježi od neprijatelja islama
1 0
CeZenicaLik
Uz Bwnzemu 100%
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi