FOTO: EPA

Modri žele odbraniti naslov prvaka

Dinamovo veliko pojačanje danas je u Zagrebu na ljekarskim pregledima!

GNK Dinamo je počeo sa pripremama za drugi dio sezone, a glavni cilj ekipe Sergeja Jakirovića je stići Hajduk i osvojiti novu titulu prvaka.

Neće to biti nimalo lako, Dinamo nije igrao dobro u prvom dijelu sezone i sjajni Hajduk je to sve iskoristio. Ipak, u Zagrebu su svjesni da ništa nije gotovo, ali i da moraju odraditi kvalitetan prelazni rok.

Bh. reprezentativac Luka Menalo će prema svemu sudeći put Slovenije ili Turske, te neće ostati stanovnik Maksimira. U međuvremenu je sve spremno za novo pojačanje.

Danas u Zagreb stiže Takuya Ogiwara koji će obaviti ljekarske preglede, a zatim potpisati posudbu sa Dinamom. Ukoliko sve bude po planu, na kraju sezone Dinamo bi otkupio Japanca za 700.000 eura.

Bio bi Japanac prva opcija Jakirovića na lijevom beku i svjesni su u Dinamu da nemaju prava na kiks.

Ogiwara stiže iz Urawe Redsa, nedavno je igrao i na Svjetskom klupskom prvenstvu, te je bio standardan u svom klubu. Upisao je 28 nastupa u J- ligi, a ima 24 godine.

I pored toga spada u mlađe igrače u japanskoj ligi, jer se radi u ligi u kojoj je veliki broj starijih nogometaša. Japanac je spreman za Dinamo i Jakirović vjeruje da će biti veliko pojačanje te pomoći u 'rušenju' Hajduka.

Ogiwara će tako biti drugi Japanac u svlačionici Dinama, a tu je već Takuro Kaneko. Kaneko je i pomogao u dovođenju svog sunarodnjaka s obzirom da mu je dao brojne savjete i na kraju ga i nagovorio da krene put Zagreba.

Hrvatski mediji prenose da je Kaneko zapravo poručio Ogiwari da se neće pojakati ukoliko dođe u Zagreb, a zanimljivo da je iz Japana prethodnih dana stigla vijest da se u sve upetljao i Hajduk.

Navodno su i Splićani željeli navedenog nogometaša, a špekuliše se da su samo zapravo željeli pokvariti posao Dinamu, no prema svemu sudeći nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu HNL:

Nakon prvog dijela sezone Hajduk je jesenji prvak i ima 41 bod, dok je Rijeka na 35 uz utakmicu manje, a Dinamo ima 34 i dvije utakmice manje. Sa dvije pobjede Modri bi se uključili u borbu za prvaka i cilj im je jasan.

Naredni veliki derbi između Hajduka i Dinama igra se u mjesecu martu na Poljudu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.