Počinje obračun Milojevića i Jakirovića: Krivac je 26-godišnjak vrijedan pet miliona!

Crvena zvezda i Dinamo žele istog igrača

Počinje obračun Milojevića i Jakirovića: Krivac je 26-godišnjak vrijedan pet miliona!

Admin Čaušević

Dinamo je već godinama najbolji klub iz regiona, ali mu se posljednjih godina opasno približava i Crvena zvezda koja je redovan učesnik grupne faze UEFA-ih takmičenja.

Proteklih sezona Dinamo i Zvezda su bez problema osvajali titule u Hrvatskoj, odnosno Srbiji, međutim njihovi ljuti rivali u ovoj takmičarskoj godini su se pokazali kao jako opasan takmac.

Zagrepčani i Beograđani nakon jesenjeg dijela gledaju u leđa Hajduku i Partizanu što se može okarakterisati kao nesvakidašnja situacija. Upravo iz tog razloga oba kluba će tražiti pojačanja.

Pred Sergejom Jakirovićem sa jedne te Vladanom Milojevićem sa druge strane je sigurno dosta posla kako bi na proljeće ostvarili prioritet nad prioritetima - odbraniti titule prvaka.

Prema pisanju inostranih medija Dinamo i Crvena zvezda su zainteresovani za istog igrača. U pitanju 27-godišnji Bernard Tekpetey.

Oglasi

Tekpetey duže od dvije godine igra za Ludogorets i najbolji je igrač bugarskog kluba, a u dosadašnjem dijelu sezone ja zbio 11 golova i upisao sedam asistencija u svim takmičenjima.

Igrao je za neke poznate njemačke klubove kao što su Schalke 04 i Fortuna Dusseldorf, a prvak Bugarske ga je iz redova Rudara doveo za 900.000 eura.

Zahvaljujući odličnim partijama u Ludogoretsu njegova tržišna vrijednost je narasla na 5.5 miliona eura, a upravo toliko novca za njegov igrački karton Bugari i žele.

Crveno-beli se pripremaju za odlazak Osmana Bukarija čijom prodajom planiraju zaraditi oko sedam miliona eura te tako dovesti Tekpetey.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sa druge strane i Modri su zainteresovani za fudbalera iz Gane jer bi zbog svojih igračkih karakteristika dao dodatne dimenzije i novu dinamiku u igri ekipe iz Zagreba.

Dinamo i Zvezda su u vrijeme bivše Jugoslavije stvorili veliko rivalstvo. Isto je utihnulo na terenu, ali izgleda oživljava na fudbalskoj pijaci.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Kako Dinamo pada to je nesto nevjerovatno! Kao da ljudi koji ga vode namjerno zele da ga uniste. Koja bidaletina je dovela ovog Jakirovica, to bi trebalo objesiti na trgu bana jebbacica!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi