Šest golova u mreži Salernitane

Dugo se nije desila noć u kojoj je Juventus ovako napunio mrežu protivnika

O. Lekić

Juventus je ostvario plasman u četvrtfinale Kupa Italije. Torinski velikan savladao je Salernitanu s 6:1 i prošao je među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Torinski Juventus igrat će završnicu itlijanskog Kupa. Salernitana je za Bianconere večeras bila lagan zalogaj i nakon gotovo godinu dana Juve je nekom postigao četiri i više golova.

Tim Filippa Inzaghija odlično otvara meč. Već u prvoj minuti Ikwuemesi je postigao gol za vodstvo gostiju od 1:0.

Ipak, do kraja prvog dijela preokret Stare dame. U 12. minuti Fabio Miretti zabija za 1:1, a zatim u 35. minuti Andrea Cambiasso postiže gol za 2:1.

U nastavku je torinski velikan lagano završio posao. Salernitana je primila još četiri gola.

Rugani je u 54. minuti povećao prednost domaćeg tima na 3:1, a golijada se zatim nastaavila u 75. minuti kada Bronn pogađa vlastitu mrežu za 4:1.

Kenan Yildiz fenomenalnim pogotkom dolazi u 88. minuti postiže gol za 5:1, a zatim Tim Weah u nadoknadi postiže gol za konačnih 6:1.

Stara dama će imati veliku šansu da se plasira u polufinale. Naredni rival je Frosinone.

U ostalim utakmicama četvrtfinala Kupa igraju Lazio - Roma, Atlanta- Milan i Bologna - Fiorentina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.