Velika nada bh. fudbala večeras debituje za Juventus!?
Tarik Muharemović večeras bi mogao debitovati za prvi tim Juventusa.

Muharemović u prvom timu

Velika nada bh. fudbala večeras debituje za Juventus!?

Eldar Ganibegović

Juventus večeras igra utakmicu osmine finala Coppa Italije. Na toj utakmici mogao bi za prvi tim Stare dame debitovati i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Ovih dana igraju se utakmice osmine finala Coppa Italije. Danas će se igrati jedna utakmice u kojoj će Juventus ugostiti Salernitanu.

Igra se na jednu utakmicu i pobjednik će ostvariti plasman u četvrtfinale. Stara dama je svakako veliki favorit, a biti će i promjena u sastavu.

Jedno od noviteta tiče se i Bosne i Hercegovine. Naime, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Tarik Muharemović, dobio je veliku čast od Maxa Allegrija i konkuriše za nastup u večerašnjoj utakmici.

Tarik Muharemović debituje za Juventus

Juventus je putem svojih zvaničnih kanala potvrdio roster za večerašnji meč. U konkrenciji se sa svim velikim imenima nalazi i 20-godišnji Tarik Muharemović.

On inače nastupa za drugi tim Juventusa, poznat kao Juventus Next Gen. Takmiči se u trećem rangu italijanskog fudbala, odnosno u Seriji C.

Oglasi

Jasno, ne očekuje se da zaigra u početnoj postavi večeras, no velika bi stvar za njega bila da uopšte debituje za prvi tim Juventusa čime bi postao prvi bh. igrač nakon Miralema Pjanića koji je obukao taj dres. 

Tarik Muharemović igrao je na 19 utakmica za Juve Next Gen ove sezone. 

Podsjetimo, Tarik Muharemović je rođen u Ljubljani u februaru 2003. godine. Osim bh. ima i pasoš Slovenije.

Fudbal je počeo igrati u Austriji Karnten, zatim odlazi u Klagenfurt, pa u AKA WAY, Wolfsberg, prije prelaska u Juventus 2021. godine.

Šest puta je nastupio za U-19 reprezentaciju BiH, dok je trenutno kapiten U-21 reprezentacije za koju je na 10 nastupa postigao i jedan pogodak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LedeniTuzla
Za pocetak procitajte text jbga. Pise fino NAKON Pjanica prvi koji bi nastupao...
3 0
Saledina
Koji kvazi novinari,pa kako prvi Bosanac poslije Miralema,zaboravili ste ili neznate da je igrao i Salihamidžić ccc
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi