Eksplodirala je 'bomba' - Razlog je Dušan Vlahović, a na stolu 'lova' koja se ne odbija
Slijedi novi veliki transfer Dušana Vlahovića (AP Photo/Armando Franca)

Napušta Juventus

Eksplodirala je 'bomba' - Razlog je Dušan Vlahović, a na stolu 'lova' koja se ne odbija

Midhat Šljivak

Srpski napadač Dušan Vlahović (24) karijeru bi mogao nastaviti u redovima londonskog Arsenala. Mediji bliski Juventusu javljaju da su Topnici krenuli po ovog fudbalera i da je na stolu ponuda od 60 miliona eura.

Dušan Vlahović ponovo se povezuje s odlaskom iz redova torinskog Juventusa. Na vrata Stare dame pokucao je londonski Arsenal, koji ga želi angažovati već ovog januara.

Arsenal ima ozbiljan problem u napadačkom redu. Fali im pravi golgeter, što Gabriel Jesus i Eddie Nketiah realno nisu, pa su odlučili na tržištu potražiti istinsku 'devetku'.

Prethodno se londonski tim povezivao s Ivanom Tonyjem iz Brentforda. Međutim, očigledno su se okrenuli drugoj opciji, a to je Dušan Vlahović.

Navodno, Topnici su za usluge 24-godišnjeg srpskog napadača ekipi Juventusa ponudili cifru od 60 miliona eura. Takav posao zadovoljava i Bianconere koji su Srbina spremni pustiti u Englesku za ovaj novac.

Oglasi

Vlahović bi definitivno na Ostrvu dobio mnogo unosniji ugovor nego što ima u Juventusu i vidjet ćemo hoće li Dušan zaista završiti u Premiershipu.

Njegov dolazak u Premier ligu definitivno bi bila prava 'bomba' ovog prelaznog roka koji se tek zahuktava nakon praznične atmosfere.

Dušan Vlahović nije opravdao očekivanja u Juventusu

Srpski napadač stigao je u Juventus u januarskom prelaznom roku 2022. godine iz Fiorentine. Plaćen je ogromnih 80 miliona eura.

Međutim, uloženi novac uskoro 24-godišnji napadač nije opravdao. Njegove statistike su poprilično skromne, no mnogi za to krive defanzivan pristup igri trenera Massimiliana Allegrija.

Ukupno je Vlahović odigrao 79 utakmica u dresu Bianconera. Njegov učinak je 29 postignutih golova i sedam asistencija, što je za jednog klasičnog napadača poprilično skromna brojka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, dosta je onih koji vjeruju da bi Vlahović 'eksplodira' u pravom napadačkom timu. Arsenal je upravo takva ekipa, koja igra za gol više i Mikel Arteta je uvjeren da je Vlahović pravo rješenje za napad njegovog tima.

U narednim danima pregovori bi trebali ući u završnu fazu. Vlahović bi mogao put Londona i to bi definitivno bila velika prilika za njega da pokaže šta zna.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647539682
Citavo vrijeme svrljate da ga juventus nece pustit ispod 80 koliko su i dali za njeg sad kao pustit ce ga ...al malo morgen juventus ne gubi pare na transverima sigurno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi