Fudbaleri Girone igraju ponajljepši fudbal u Evropi i mnogi im se dive, a sada ih se i velikan iz Katalone počeo plašiti (Foto: EPA)

Nevjerovatno

Zar je do toga došlo? Barca zabrinuta da će je Girona osramotiti u narednim danima

Edmir Škorić

Barcelona ove sezone nije bila najbolja ekipa u Španiji, ali na iznenađenje mnogih, nije bila ni najbolja ekipa u Kataloniji. Nedavno ih je "mala" katalonska ekipa Girona pobijedila sa 4:2 i umjesto njih vodi trku s Real Madridom za titulu.

Barcelona je aktuleni osvajač La Lige i od ekipe koju predvodi Xavi Hernandez očekivalo se mnogo, no ova sezona nije baš onakva kakvom su je u Barceloni priželjkivali.

Umjesto njega, Girona je na istom broju bodova sa vodećim Realom i mnogi vjeruju da bi mogla poput Leicestera prirediti svjetsku senzaciju i završiti La Ligu kao prva na tabeli.

Tamošnji list Relevo tvrdi da su u Barceloni postali ljubomorni na svoje sjeverne komšije, a osim toga, boje se da će ih ovaj tim osramotiti u narednim danima.

Naime, Girona i Barcelona povezani su sa veznjakom Porta Nicom Gonzalezom. Radi se o bivšem igraču Barcelone, a Katalonci na njegovo pravo i dalje imaju 40 posto.

Trener Girone Michel Sanchez želi ovim veznjakom pojačati vezni red. Ovaj 22-godišnjak je u Porto prošlog ljeta došao iz Barcelone, a Girona ga planira tokom januara vratiti u Kataloniju.

Porto mu je spreman dopustiti da se vrati, a Girona se nada da će srediti pozajmicu do kraja sezone. No, u slučaju da ga potpišu za stalno, čak 40 posto novca pripast će Barci.

Sada se u Barceloni brinu da će Girona uzimati ono što "pripada njima". Girona je Barci već "ukrala! Oreula Romeua, Erica Garciju, Pabla Torrea... Svi oni sjajno su se uklopili u igru Girone i daju puno toga ovom timu.

Sva trojica su jedva igrali u Barceloni, pa postali važni igrači "neke tamo" Girone. U Barceloni se plaše da će se isto dogoditi sa Nicom Gonzalezom i sve su ljubomorniji na svog rivala iz Katalonije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom na to da je Xavi pod pritiskom, sigurno ne pomaže što Michel ima Gironu koja igra efikasniji i estetskiji fudbal sa Xavijevim "otpacima".

Ove dvije situacije nisu iste, ali nema argumenta da Michel trenutno radi bolje od Xavija, a ne čudi što se i on dovodi u vezu sa Xavijevim poslom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.