Xavi se ironično smijao ljepotici koja ga je uznemirila pitanjem: "A da malo poštuješ prvaka?"

Mali 'okršaj' nakon utakmice

Xavi se ironično smijao ljepotici koja ga je uznemirila pitanjem: "A da malo poštuješ prvaka?"

Edmir Škorić

Xavi Hernandez bio je vidno uznemiren, pa i iznerviran nakon pitanja koje mu je postavila novinarka Cadena Cope Helena Condis sinoć nakon utakmice s Las Palmasom.

Barcelona se namučila, ali došla do važne pobjede u gostima kod Las Palmasa. Bilo je 2:1 za Katalonce, koji su ostali u igri za titulu, iako su još uvijek daleko od Reala i Girone, koji su već sada na +7.

"Da smo bili na razmaku od 10 bodova, liga bi bila teža, naravno... Ali uvijek stvarate negativne pretpostavke. To me nasmijava", odgovorio je Xavi Hernández na pitanje Helene Condis, ironično se smješkajući na kraju svog izlaganja.

Helena je pitala Xavija "šta bi bilo da je Barcelona izgubila, jer bi onda imala 10 bodova zaostatka".

Oglasi

"Ne stvarate ih (ove pretpostavke) s drugim trenerima", dodao je Xavi, na šta je lijepa Helena uzvratila: "Mislite li da sam pesimistična?"

"Ne... ako smo dobili utakmicu, onda... zašto tako pretpostavljaš? Ono što kažeš više se neće dogoditi. Ovo se više neće dogoditi. Ako je prije utakmice, pa mi može govoriti o čemu "Može se dogoditi... ali se nije dogodilo. Zašto pričati o ovome, to se više ne može dogoditi. Pobijedili smo, gotovo je. Čini mi se apsurdnim. Zar ne mislite?... To je krajnje apsurdno".

Na press konferenciji Xavi je također iskoristio priliku i zatražio "poštovanje prema aktualnom prvaku" .

"Pobijedili smo u zadnji tren penalom. Imamo argumente. Prvi je da smo aktuelni prvaci. Respekt aktuelnom prvaku", kazao je trener Katalonaca.

Što se tiče napetosti sa sudijom, trener Barcelone je priznao da "tenzije uvijek postoje. Ima živaca, svi žele pobjedu. Ako mi pričate o penalu, čini mi se da je to jasno".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca u Saudijskoj Arabiji napada trofej

Slijedi pauza u La Ligi do 21. januara, kada će Barca imati teško gostovanje Betisu, ali prije toga slijedi borba za tofej u Superkupu.

Zapravo, Katalonci za dva dana gostuju niželigašu Barbastru u Kupu kralja, a četiri dana kasnije dočekuju Osasunu u polufinalu Superkupa Španije u Saudijskoj Arabiji. Pobjednik tog duela će na megdan boljem iz drugog polufinala u kojem se sastaju Real Madrid i Atletico Madrid.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije