Čudotvorac Girone dobio je ponudu i odmah pokazao svoje pravo lice
Michel je uvodio Rayo Vallecano u Primeru, a sada je na klupi tima koji radi čuda i bori se s Realom za titulu

Michel je zaslužan za većinu uspjeha

Čudotvorac Girone dobio je ponudu i odmah pokazao svoje pravo lice

Edmir Škorić
Teme:

Ljubitelji fudbala širom svijeta uživaju prateći La Ligu i to zahvaljujući "maloj" Gironi, koja je nedavno razbila Barcelonu, a sinoć u meču sezone s 4:3 pobijedila Atletico Madrid i ostala u korak za vodećim Realom.

Gironina priča je impresivna, od početka igraju vrhunski fudbal i konstantno se nalaze u vrhu tabele. Mnoge podsjećaju na Leicester koji je senzacionalno osvojio titulu u Engleskoj, ali je pitanje može li Girona pored Reala i Barcelone zaista prirediti takvu vrstu senzacije.

Ipak, sigurni smo da će i sam plasman u Ligu prvaka sve u klubu zadovoljiti, a njihov trener, Michel, već sada je postao jako tražen na tržištu svjetskog fudbala.

Mundo Deportivo piše da je Michel dobio ponudu iz Francuske od Lyona, ali da ju je glatko odbio. Osim Lyona, Newcastle ga želi za trenera umjesto Eddiea Howea, ali on je odlučan da ostane u Gironi najmanje do kraja sezone.

Michel Sanchez je čudotvorac Girone, koji je mali katalonski tim pretvorio u ekipu koja "melje" sve pred sobom.

Oglasi

"Ovo je tim koji zna samo da napada", rekao je Michel, kome se klanja cijeli fudbalski svijet.

Trener Michel ima punu podršku. Igračka je legenda Rayo Vallecana, a u Gironu je kao trener došao ljeta 2021. godine. Nije dobro počelo, ali je imao kvalitetne odnose sa svima u klubu, počeo da uči katalonski i sjajno se uklopio. Okrenuo je situaciju na terenu i uradio je ono što je prethodno uradio i sa Rayom Vallecanom i sa Huesco, kada ih je uveo u Primeru.

Trojica se ističu od ostalih fudbalera, teško da će ostati u Gironi

Ipak, svjestan je i sam Michel da će se bajka jednom završiti, da će ključni igrači Girone prije ili kasnije napustiti ovaj tim jer će dobiti bogate ponude velikana.

Posebno se sada ističu lijevi bek Miguel Gutierrez, kojeg žele Bayern, Real i Arsenal, a mnoge je oduševio i Ukrajinac Artem Dovbyk, koga takođe svi velikani pomno prate, dok se očekuje da kofere najkasnije u ljeto spakuje i ode veznjak Aleix Garcia.

Dovbyk koji je na 17 utakmica postigao 11 golova veže se za Chelsea, ali trenera Michela najviše brine pomisao da bi Garcia mogao otići.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moj je osjećaj da Aleix neće otići, ali zaboljelo bi me da se to dogodi, bez obzira na to kamo otišao, jer bismo ga izgubili. Mi nismo na Barcinom nivou", rekao je.

Girona je jedno od najvećih iznenađenja u ligama petica ove sezone, a radi se o malom klubu sa sjevera Katalonije koji je u vlasništvu City grupacije, tako da nije isključeno da neki od najboljih igrača na kraju završe na Etihadu u redovima aktuelnog prvaka Engleske i osvajača Lige prvaka iz prošle sezone.

Top Komentari

Tutumaca
Kazu guzija mu prvi pomocni
0 1
ubnt
Melju sve osim Reala. Real ih je pomeo 0:3 na njihovom stadionu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti