Čovjek je zaludio fudbalsku Evropu, a Guardiola ga pušta: "Ako treba, vozim ga ja lično u Minhen"
Braća Pep i Pere Guardiola - jedan vodi Mancheste City kao uspješan menadžer, drugi na čelu Girone koja hara Španijom

Bayern je daleko, ali nikad se ne zna

Čovjek je zaludio fudbalsku Evropu, a Guardiola ga pušta: "Ako treba, vozim ga ja lično u Minhen"

Edmir Škorić

U srijedu navečer Girona je kao najveća senzacija u ligama petica pobjedila Atletico Madrid sa 4:3 i ostala na istom broju bodova kao vodeći Real Madrida. Ovaj mali katalonski tim se ne šali i ne prestaje maštati o tituli.

Klub iz katalonskog grada sa samo 100.000 stanovniak postao je ozbiljna fudbalska priča u cijeloj Evropi. Dobili su Barcu i Atletico, od kojih imaju 10 bodova više, pa je vrlo vjerovatno da će igrati Ligu prvaka naredne sezone.

Osim toga, vrlo je vjerovatno da će ostati bez velikog broja sjajnih fudbalera jer se velikani već sada otimaju za njihove usluge.

Jedan od onih koji bi mogao da napusti Gironu je 26-godišnji Artem Dovbyk, ukrajinski napadač koji je već postigao 11 golova ove sezone i prate ga Chelsea, Juventus i Barcelona. Desni bek Arnau Martinez (20) pak je na meti Bayerna, a veznjak Alex Garcia (26) mogao bi u susjednu Barcelonu. Michel, čudotvorac Girone i trener, takođe je tražena roba.

Nakon pobjede protiv Atletica, vlasnik i predsjednik kluba Pere Guardiola (48), brat trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole (52), progovorio je o uspjehu svog kluba i glasinama o igračima i trenerima.

Oglasi

O Dovbyku je rekao: “Nismo dobili nijednu ponudu od Chelseaja za Dovbyka, kao što je nedavno objavljeno. Ni mi ne želimo nikoga da prodamo".

Michel može da ide gdje god poželi

Što se tiče trenera Michela, tu je situacija drugačija: "On zaslužuje da ima kontrolu nad svojom budućnošću, veoma smo mu zahvalni. Ako vrhunski klub dođe i on želi da ode, dobiće dozvolu".

Kada su ga konkretno pitali o Bayernu, Guardiola je rekao: „Bayern? Ako mu pošalje ponudu, lično ću ga odvesti do Minhena autom".

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, u Minhenu ne razmišljaju o treneru. Thomas Tuchel (50) preuzeo je ekipu u martu 2023. godine kada je naslijedio Juliana Nagelsmanna i ima ugovor do 2025. godine. Nisu rezultati bili najidealniji, ali nema nikakve naznake da bi mogao da napusti klub.

Michel je jedinu konkretnu ponudu dobio iz Lyona, ali ju je glatko odbio. Nema nikakve sumnje da će najranije do kraja sezone ostati u Gironi, a onda krenuti put neke velike evropske ekipe, a sigurno je da će biti onih koji će mu nuditi bogatstvo samo da dođe.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi