Novi izazov očekuje bh. reprezentativca

Pioli poslao poruku Kruniću, čini se da je transfer gotova stvar

Samir Mlaćo

Bh. reprezentativac Rade Krunić sve je bliže prelasku u Tursku. Krunić je čini se otpisan u Milanu, a Fener je spreman ponuditi četiri miliona eura.

Navodi to i stručnjak za transfere Fabrizio Romano, te vjeruje da će sve uskoro biti završeno. Obje strane imaju želju da se posao što prije završiti i čini se da je pitanja sata kada će sve biti kompletirano.

Krunić je ove sezone upisao deset minuta za Milan, no Stefano Pioli ga ipak ne vidi u svojim planovima u budućnosti.

Tako mu je jasno poslana poruka da treba potražiti novi klub, a u sve se uključio Fenerbahče bh. reprezentativca Edina Džeke, te se čini da će Krunić sada dijeliti svlačionicu sa Džekom.

Pioli je danas na press konferenciji govorio o Kruniću i kazao da je za njega bolje da traži drugu ekipu.

Naveo je da nije istina da Krunić ne želi da igra, nego da on kao trener bira i za sada ga ne vidi u svojim planovima.

Krunić je u Milan stigao iz Empolija prije pet godina, a 2022. godine odigrao je sjajno i dao veliki doprinos u osvajanju Scudetta. Stvari su se brzo promijenile i izvjesno je da će sada u nove izazove.

Ali Koc, predsjednika Fenera, kazao je da je jasno da oni žele Krunića, ali ne pod svaku cijenu.

"Krunić želi da dođe u Fenerbahče. Mi ćemo kupiti igrača koji želi da dođe, ali samo po ciframa koje mi želimo", jasan je bio Koc.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zanimljivo da je Fener 'bacio oko' i na Stefana Savića iz Atletico Madrida. I on je blizu Fenera, a navodno na nagovor Edina Džeke koji ima veliku ulogu u klubu, a nosi i kapitensku traku.

Fener želi sve učiniti da ove sezone osvoji naslov prvaka, a trenutno ima isti broj bodova kao Galatasaray.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.