Predsjednik Fenerbahčea Ali Koç konačno otkrio da li Rade Krunić Italiju mijenja Turskom

Jasno je kako stvari stoje

Predsjednik Fenerbahčea Ali Koç konačno otkrio da li Rade Krunić Italiju mijenja Turskom

Esmer Oštraković

Sudbina reprezentativca Bosne i Hercegovine koji igra za Milan, a radi se naravno o Kruniću, još uvijek nije poznata.

Jasna je samo jedna stvar, a to je da će Krunić u januaru napustiti ekipu Milana i da će svoju sreću potražiti negdje drugo.

Krunić želi transfer u Fenerbahče u kojem bi igrao sa kapitenom naše reprezenetacije Edinom Džekom, ali i reprezentativcima Hrvatske i Srbije, Livakovićem i Tadićem.

Ponovo je rano jutros Krunić glavna tema medija u Turskoj, koji su otkrili da se samo dva imena nalaze na listi želja čelnika ovog kluba.

Radi se o dva igrača sa naših prostora, a naravno jedan je upravo Rade Krunić, dok je drugi štoper Stefan Savić.

Oglasi

Ponovo je jutros o Kruniću govorio prvi čovjek Fenerbahčea, Ali Koc, koji je jasno priznao da on želi Krunića i da reprezentativac BiH želi u Tursku.

"Krunić želi da dođe u Fenerbahče. Mi ćemo kupiti igrača koji želi da dođe, ali samo po ciframa koje mi želimo", jasan je bio Koc.

Rade Krunić, prema pisanji medija u Milanu zarađuje oko 1.1 milion eura, a Turci su mu spremni ponuditi 2.4 miliona eura po sezoni.

Navodno je tu nastao najveći problem jer je Krunić prvobitno tražio 3.5 miliona eura, ali očito od tog novca neće biti ništa.

Sličan problem Fenerbahče ima i kod dovođenja Stefana Savića koji u Atletico Madridu zarađuje oko 4 miliona eura godišnje.

Oglasi

Tražio je od Fenerbahčea Savić 3.5 miliona eura po sezoni, ali čak i to je previše za ovaj tim, te su pregovori u toku.

Ismail Kartal u Kruniću vidi savršenog igrača

Krunić je glavna želja Ismaila Kartala. On želi defanzivnog veznog koji će praviti prilike iz veće udaljenosti.

Ostaje da vidimo kako će se razvijati cijela situacija, ali ono što je bitno je da obje strane žele da dođe do dogovora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Krunić je ove sezone odigrao 14 utakmica za Rossonere i nema značajnog učinka. Ukupno je za Milan odigrao 139 utakmica uz učinak od tri gola i šest asistencija.

U karijeri je nastupao još za Sutjesku, Veronu, Borac Čačak, Donji Srem i Empoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi