Stefan Savić je čuo riječi Edina Džeke i nakon toga poželio samo jedno

Sve je sada jasno

Stefan Savić je čuo riječi Edina Džeke i nakon toga poželio samo jedno

Edmir Škorić

Turski velikan Fenerbahče oslanja se na igrače sa prostora bivše Jugoslavije. Doveli su ovog ljeta Dušana Tadića, Edina Džeku i Dominika Livakovića, želja je i Rade Krunić, ali na tome neće stati.

Fenerbahče je već odredio prioritete za zimski prijelazni rok. Jedna od prvih želja je bh. reprezentativac Rade Krunić, ali i crnogorski reprezentativac Stefan Savić, koji je trenutno član Atletico Madrida.

Turski klub je poručio Stefanu Saviću, koji ima još šest mjeseci ugovora, da želi da odmah dođe. I Djikuov odlazak na Afrički kup i Becaova povreda natjerali su Fener da već u januaru krene po iskusnog stopera.

Savić je pozitivno odgovorio i na ovaj zahtjev uprave žuto-plavih. On želi da dođe, a svemu je 'kriv' Edin Džeko. Naime, Savić je razgovarao sa reprezentativcem BiH i kapitenom Fenera, a nakon toga definitivno rekao da želi da zaigra u Istanbulu.

Bosanskohercegovačka zvijezda Saviću je pričala i o Feneru i okruženju u timu te je na kraju zamolio Savića da mu se pridruži. Savić je, piše turski Fanatik, bio impresioniran Džekinim riječima i to mu je dalo želju da napusti Madrid i preseli u Tursku.

Oglasi

Iz Fenera su također izjavili da ne žele platiti ozbiljnu naknadu Atletico Madridu. Savić je obavijestio čelnike Fenera da će sam riješiti ovaj problem.

Savić, koji je obavijestio Atletico Madrid da neće produžiti ugovor i želi otići u Fener, sada ima samo jedan cilj, a to je boriti se sa Fenerom za naslov prvaka Turske.

Fantik piše da je Savić u četiri oka razgovarao sa Džekom, ali i sa upravom trenutnog lidera turske Superlige.

Savić, koji je u ljeto 2011. iz Partizana prešao u Manchester City za 12 miliona eura, kasnije je prešao u Fiorentinu. Nakon uspješnog nastupa u Italiji, u ljeto 2015. prešao je u Atletico Madrid za transfer od 12 miliona eura. On za Atletico igra bez prekida od 2015. godine i ove sezone je odigrao ukupno 972 minute.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

I Crnogorac kao i naš Rade Krunić želi već ove zime potpisati za Fener i radit će na tome, a nama ostaje da vidimo hoće li se to zaista dogoditi.

U oba slučaja važnu ulogu ima Edin Džeko i Fenerbahče u njemu osim najboljeg strijelca ima i sjajnog ambasadora i pregovarača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi