Samo trojica su sigurna

Kraj sezone u Minhenu donosi nešto nezapamćeno: Bayern spremio radikalnu odluku

Midhat Šljivak

Rukovodstvo minhenskog Bayerna odlučilo se napraviti nezapamćen potez na kraju ove sezone. Gotovo svi fudbaleri naći će se na razgovoru, a u ostanak u klubu samo su sigurni Manuel Neuer, Thomas Muller i Harry Kane.

Čelni ljudi Bayerna očigledno nisu zadovoljni onim što većina fudbalera minhenskog tima pruža na terenu. Zbog toga su se, tvrdi Kicker, odlučili na nevjerovatan potez na kraju sezone i to je nešto što se ne dešava često u svijetu fudbala.

Gotovo svi fudbaleri bavarskog giganta bit će ocijenjeni za svoj učinak na terenu. Samo su trojica sigurna i oni ne moraju na razgovor o statusu, a to su Manuel Neuer, Thomas Muller i Harry Kane.

"Svaki igrač, osim Neuera, Mullera i Kanea, na kraju sezone će obaviti razgovor s rukovodstvom kluba i svaki od njih će biti ocijenjen. U to su ukljuučena i 'istaknuta imena'. Ne isključuju se neke nepopularne ili iznenađujuće odluke za igrače u odbrani, veznom redu i krilima", tvrdi Kicker.

Navijači bavarskog kluba pomalo su u nevjerici zbog ovakvih informacija u njemačkim medijima. Mnogi ne vjeruju da bi klub mogao tek tako da se odrekne određenih fudbalera kao što je recimo Jamal Musiala.

Ipak, očigledno je da su u Minhenu spremni napraviti drastične rezove. Samo trojica su izuzeta od potencijalnog odlaska iz kluba, a o ostalim će se raspravljati kada sezona dođe kraju.

Dosta će na odluke utjecati i rezultati ove sezone. Bayern je drugi u Bundesligi, ispao je iz Kupa, a u Ligi prvaka u osmini finala igra s Lazijom.

Thomas Tuchel odlazi na kraju sezone

Trener Thomas Tuchel mogao bi biti bivši na kraju ove sezone. Rukovodstvo bavarskog kluba već ima zamjenu za njega, a to je Španac Xabi Alonso.

Tuchel bi tako mogao otići nakon samo godinu i po. Iako ima podršku u radu, on očigledno broji posljednje mjesece u Minhenu i morat će sreću potražiti negdje drugo.

Čelnici Bayerna oduševljeni su poslom kojeg na klupi Bayer Leverkusena radi Xabi Alonso. Dopada im se ofanzivni stil igre i spremni su ga angažovati na višegodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Put do ovog stručnjaka im je otvoren nakon što se iz igre povukao Real Madrid. Kraljevi su se odlučili ostaviti iskusnog Carla Ancelottija do 2026. godine i Alonsu je put prema Minhenu otvoren.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.