Kakva noć? Luda noć! Podolski, Firmino i Sancho našli nove klubove, ali potez Bayerna je iznenađenje

Veoma je uzbudljivo na fudbalskoj pijaci

Kakva noć? Luda noć! Podolski, Firmino i Sancho našli nove klubove, ali potez Bayerna je iznenađenje

Admin Čaušević

Zimski prijelazni rok tek uzima zamah, a neki od najpoznatijih igrača današnjice već rješavaju svoje statuse i pronalaze nove klubove. Tako je noć sa petak na subotu bila izuzetno uzbudljiva na fudbalskoj pijaci. 

Izgleda je da je Bayern završio još jedno ozbiljno pojačanje. Bavarci su opet kupovali u Engleskoj, tačnije u Londonu nakon što su prethodno napravili puni pogodak sa Harryjem Kaneom.

Novi igrač Bayerna će uskoro postati Eric Dier, iskusni veznjak na čijem je dovođenju insistirao Thomas Tuchel je praktično gotova stvar pogotovo nakon neigranja u FA Cupu protiv Burnleya.

Zvanično objašnjenje je kako je Dier povrijeđen, međutim nešto se dešava u pozadini. Čak je i sam Ange Postecoglou kazao da bi mogli sebi priuštiti odlazak engleskog veznjaka.

Nije bio samo Bayern aktivan u Bundesligi. Isto se odnosi na Borussiju Dortmund i Koeln, koji su blizu da ostvare dva velika povratka

Oglasi

Tako je Lukas Podolski na putu da putu da po treći put u karijeri obuće dres Koelna. Sve s ciljem da ostavi popularne Jarčeve u Bundesligi.

Ovaj 38-godišnjak trenutno nastupa za poljski Gornik Zabrze, ali je već nagovijestio da će se vrlo brzo vratiti u matični klub.

"U klubu ima važnijih stvari od traženja mjesta za Lukasa Podolskog u sljedeće dvije sedmice. Bitno je da klub ostane u Bundesligi, onda će sigurno biti daljnjih razgovora."

"Razgovori s upravom su Bili su jako dobri i već smo razmijenili ideje, ako se stvari ovako nastave, možete zamisliti kako bi se moglo završiti."

U Bundesligu će ponovo i Jadon Sancho koji je već mjesecima na marginama u Manchester Unitedu nakon što je javno ogovarao trenera Erika Ten Haga.

Dogovor Manchester Uniteda i Borussije Dortmund je takav da Sancho bude posuđen njemačkom klubu do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na putu povratka u Premiership nakon šest mjeseci u Saudijskoj Arabiji je i Firmino. Sam Brazilac želi nazad u Evropu, a njegova naredna stanica će biti London.

Prema pisanju ostrvskih medija očekuje se da bivši fudbaler Liverpoola u narednim danima i definitivno postane igrač Fulhama.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi