FOTO: EPA

Ostala je još jedna velika želja

Počinje fešta u Zagrebu: Dinamo završio sjajan transfer, a pomogao im je i bh. fudbaler

Haris Zilić

GNK Dinamo Zagreb realizovao je prvi transfer u 2024. godini javljaju mediji u Hrvatskoj i čeka se još samo zvanična potvrda. Prema pisanjima Index.hr, novo ime u svlačionici Dinama je Arber Hokxha koji stiže iz Slaven Belupa i nema više špekulacija.

Riječ je o 25-godišnjem reprezentativcu Kosova kojie je eksplodirao u dresu tima iz Koprivnice, a već se krajem prošle sedmice pisalo o njegovom dolasku na Maksimir.

Sjajne igre nisu prošle nezapažene i Dinamo je odmah reagovao kada je u pitanju ovaj krilni napadač. Hoxha dolazi na mjesto našeg Luke menala koji nije više u planovima zagrebačkog tima.

Pomenuti Hoxha je u tekućoj sezoni odigrao 20 utakmica u svim takmičenjima za Slaven Belupo, postigao je pet golova i upisao tri asistencije.

Dinamo će mu biti treći klubu HNL-u jer je prije Slaven belupa bio i član zagrebačke Lokomotive, a otkriveni su i detalji transfera.

Zagrebački klub će za Hoxhu platiti Slavenu odštetu od milion eura uz 15% od sljedećeg transfera, a u cijeloj priči ulogu je odigrao i maldi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Matej Šakota.

Dinamo se odrekao postotka budućeg transfera koji je trebao imati za bh. fudbaler i mladog reprezentativca Mateja Šakotu, svog bivšeg igrača koji trenutno nastupa upravo za Slaven Belupo.

Brekalo velika želja

Modri se neće zaustaviti na Hoxhi, poznato je da je velika želja Dinama i povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo koji je trenutno član italijanske Fiorentine

Brekalo je još uvijek u planovima Fiorentine što Dinamu otežava cijeli posao.

Iz Brekalovog ugla, za njega je najvažnije da igra u kontinuitetu i stekne ozbiljnu minutažu pošto sigurno vjeruje u poziv Zlatka Dalića za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Upravo je pomenuta minutaža jedan od aduta Dinama.

Nema sumnje da bi u Dinamu Brekalo bio starter, imao bi minutažu, a sigurno da bi imao i više prostora da se nametne selektoru Daliću pred EURO u Njemačkoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.