Dinamovac je tragičar dana: Sada je saznao koliko ga neće biti na terenu, propada mu i transfer
Emreli se povrijedio jučer i to u prijateljskom meču FOTO: EPA

Zaista nesvakidašnja situacija

Dinamovac je tragičar dana: Sada je saznao koliko ga neće biti na terenu, propada mu i transfer

Samir Mlaćo

Tragičar dana jučer u svijetu nogometa definitivno je član Dinama Mahir Emreli. Emreli je imao završen transfer u ruski Rubin Kazan, te se činilo da je pitanje danas kada će sve biti ozvaničeno, ali onda problemi.

Tragičar dana jučer u svijetu nogometa definitivno je član Dinama Mahir Emreli. Emreli je imao završen transfer u ruski Rubin Kazan, te se činilo da je pitanje danas kada će sve biti ozvaničeno, ali onda problemi.

Dinamo je jučer igrao prijateljski meč protiv Rogaške,a Emreli se povrijedio. Pao je bez duela, te ostao ležati i jasno je bilo da se radi o velikim problemima.

Očekivala se magnetna rezonanca, a ista je pokazala da se radi o težoj povredi aduktora. Na terenu ga neće biti skoro dva mjeseca, što jasno govori da neće ni proći pripreme sa Dinamo, ali ni napraviti transfer koji je sigurno priželjkivao.

Niko sigurno neće u svoje redove dovesti povrijeđenog nogometaša i čekati kako će da protekne njegov oporavak.

Emreli je za Dinamo upisao 45 nastupa, boravio i na posudbi u Konyasporu, no nije se zadržao poslije isteka iste. Na kraju je Dinamo tu da odluči šta dalje, ali situacija se sada promijenila.

Oglasi

Viša sila je pokvarila sve planove i Emreli će sada morati prvo da se oporavi te razmišlja o svojoj budućnosti.

Danas je trener Dinama Sergej Jakirović saopštio na koje nogometaša računa na pripremama, a to su:

Nevistić, Zagorac, Krkalić, Klarin, Ristovski, Mikić, Živković, Perić, Theophile, Bernauer, Cvetko, Ogiwara, Perković, Graonić, Mišić, Sučić, Brkljača, Ademi, Bulat, Ljubičić, Baturina, Šunta, Halilović, Špikić, Kaneko, Miljak, Rukavina, Vidović, Petković, Kulenović, Brodić i Koščević. A u Rovinju će biti s momčadi i oporavljati se od povreda i Šutalo, Stojković i Kačavenda.

Dakle, Emrelija nema na spisku, ali ni bh. reprezentativca Luke Menala. Menalo je pao u drugi plan kod Jakirovića, a sada se špekuliše da će pojačati slovenski Celje, ali i karijeru možda nastaviti u Turskoj.

Povezivao se Menalo sa FK Sarajevo, obavljeni su određeni razgovori, no izvjesno da od dolaska na Koševo nema ništa.

Danas su italijanski mediji objavili da je dolazak na posudbu Josipa Brekala gotova stvar. Brekalo je sinoć odigrao posljednji meč za Fiorentinu i prema svemu sudeći stiže na posudbu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Želi u Dinamu imati mnogo veću minutažu nego u Italiji, te tako se nametnuti i selektoru Zlatku Daliću za Evropsko prvenstvo. Nema sumnje da će Brekalo biti veliko pojačanje za Dinamo, te Jakirović priželjkuje da se on što prije priključi ekipi.

Dinamo će u drugom dijelu sezonu loviti prvoplasiranog Hajduka, a ne treba isključiti ni Rijeku koja je također u borbi za prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi