U Zagrebu uzalud hlade šampanjac: Trener Fiorentine nakon treninga zapečatio sudbinu Josipa Brekala!

Viole u utorak igraju utakmicu Kupa Italije

U Zagrebu uzalud hlade šampanjac: Trener Fiorentine nakon treninga zapečatio sudbinu Josipa Brekala!

Admin Čaušević

Josip Brekalo je već danima vruća tema u Zagrebu. Svakog dana se očekuje njegov povratak u Dinamo, međutim razlika između realnosti i snova je još uvijek poprilično uočljiva, pogotovo nakon posljednjeg treninga Fiorentine.

Brekalo je kraj godine dočekao na marginama. Vincenzo Italiano nije previše računao na hrvatskog fudbalera, ali sada je bio primoran da promijeni ploču.

Situaciju je pokušao iskoristiti Dinamo kojem treba kvalitetan krilni fudbaler, svi su Brekala ponovo vidjeli na Maksimiru, ali izgleda da se situacija komplikuje.

Naime, Italianu je sužen izbor na krilnim pozicijama i za sada apsolutno nema namjeru pustiti hrvatskog ofanzivca te i dalje na njega ozbiljno računa.

Viole će u utorak igrati važnu utakmicu Kupa Italije, a nakon posljednjeg treninga Italiano je Brekala uvrstio na spisak pozvanih igrača što dovoljno govori da na njega i dalje ozbiljno računa.

Oglasi

Zbog odlaska Koumea na Afrički Kup nacija te zbog niza povreda italijanski trener je primoran da povremenog člana Vatrenih ponovo baci u vatru.

Uradio je to za vikend protiv Sassuola. Bio je to prvi put da se nakon dva mjeseca bivši član Wolfsburga i Torina nađe u startnoj postavi.

"Brekalo nije igrao dugo vremena i znao sam da bi mogao izgubiti ritam", kazao je Italiano nakon minimalnog poraza.

Kako sada stvari stoje Hrvat će i utorak protiv Bologne biti starter pa će na Maksimiru morati pričekati sa otvaranjem šampanjca po pitanju dolaska najzvučnijeg pojačanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, tokom dana su pojedini mediji u susjedstvu, prije svih Germanijak, prenijeli vijest kako 25-godišnjaka žele i u Španiji te je izvjesniji odlazak na Pirineje nego povratak kući.

Iz Brekalovog ugla, za njega je najvažnije da igra u kontinuitetu i stekne ozbiljnu minutažu pošto sigurno vjeruje u poziv Zlatka Dalića za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi