Na Maksimiru slave, Jakiroviću osmijeh od uha do uha  - Upravo je stiglo veliko pojačanje za Dinamo
Sergej Jakirović je do sada dobio tri željena igrača, koja bi mogla značajno poboljšati Modre u nastavku sezone (Foto: EPA)

Silno su ga željeli

Na Maksimiru slave, Jakiroviću osmijeh od uha do uha - Upravo je stiglo veliko pojačanje za Dinamo

Edmir Škorić

Iako još sve nije službeno, Dinamo bi vrlo brzo trebao dobiti novog napadača, igrača kojeg su na Maksimiru dugo čekali.

Prema pisanju Sportskih novosti, Dinamu će se na pripremama u Rovinju priduržiti 25-godišnji Arber Hohxa, koji bi danas trebao da obavi ljekarski pregled i da postane novi član aktuelnog prvaka Hrvatske.

Slaven Belupo je za Hohxu tražio dva milion aeura, ali su se na kraju dva kluba dogovorili za nižu cifru. Bit će to treća ispunjena želja Sergeja Jakirovića nakon što su dovedeni Moreno Živković i Fran Brodić.

Fudbaler s Kosova, koji ima tri nastupa i jedan gol za nacionalni tim, upisao je 18 nastupa u HNL-u ove sezone i postigao je četiri gola uz tri asistencije.

Radi se o fudbaleru koji igra na poziciji lijevog krila i od kojeg u Dinamu imaju zaista velika očekivanja u drugom dijelu sezone i u budućnosti.

Oglasi

On se smatrao jednom od glavnih želja trenera Sergeja Jakirovića. Interesantno da se za njega zanimao i splitski Hajduk, trenutni lider HNL-a, ali je na kraju prihvatio da ide u Zagreb.

Nisu poznati detalji transfera, ali nije isključeno da neki igrači Dinama odu u Koprivnicu, barem na posudbu, a spominja se i bh. reprezentativac Luka Menalo, na kojeg Jakirović ne računa.

Hoxhu je još želio i mađarski velikan Ferencvaroš, kojeg s klupe vodi Dejan Stanković, ali je ovaj tim nedavno potpisao bh. reprezentativca Kenana Kodru koji je nvodno Fehervaru plaćen 600.000 eura.

Dinamo će igrati u nokaut fazi Konferencijske lige protiv Betisa, a u HNL-u ima -7 u odnosu na Hajduk, ali i dvije utakmice manje, tako da sigurno neće odustati od titule.

Oglasi

Najveće pojačanje za GNK Dinamo tek treba da stigne

Očekuje se da u Dinamo dođe i Josip Brekalo, trenutno član Fiorentine. Navodno je sklopio dogovor oko dolaska u Zagreb.

Fiorentina ga je odlučila poslati na posudbu. Brekalo je već ranije saopštio čelnicima italijanskog kluba da želi u Dinamo i da se tako želi nametnuti selektoru Hrvatske Zlatku Daliću za Evropsko prvenstvo, a nikako to ne može sa klupe Fiorentine.

Brekalo će stići na posudbu u Dinamo, a navodno će se odreći i dijela plate u Fiorentini kako bi se sam transfer ostvario i kako bi stigao u Dinamo te pokušao osvojiti naslov prvaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sve će naravno pratiti i sam Zlatko Dalić koji vjeruje da Brekalo ima kvalitet za reprezentaciju, no loša minutaža u Italiji svakako je bila veliki problem.

Sam Sergej Jakirović jučer je ponovio da je želja Dinama za dovođenjem Brekala sasvim jasna i da očekuje da se posao završi u što kraćem roku.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Dzaba ti sva pojacanja svijeta kada ih vodi ovaj neznalica. Ne moze ovca voditi grupu lavova jer ce se i oni pretvoriti u ovce!
1 3
micelj
Sergej vrati se u ZRINSKI cekamo te..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi