Thomas Tuchel dobija velika pojačanja (Foto: EPA)

Dier i Danso stižu

U Minhenu nikom nije do slavlja, ali mora da se radi: Bayern se ne može odbiti!

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern u narednim danima će završiti dva posla. Novi članovi bavarskog velikana postat će austrijski fudbaler Kevin Danso (25) i Englez Eric Dier (30).

Njemački prvak Bayern u potrazi je za kvalitetnim rješenjima na pozicijama štopera i zadnjeg veznog fudbalera. Čini se kako su ih već našli i u narednim danima bi bavarski velikan mogao postati jači za dva imena.

Prvo je Eric Dier. 30-godišnji fudbaler Tottenhama pristao je na dolazak u Minhen, a sada se čeka da prvak Njemačke završi posao s engleskim timom.

"Bayern je razgovarao s gazdama Tottenhama o transferu Erida Diera i dogovoreni su detalji. Međutim, još nije otišla zvanična ponuda. Pretpostavlja se da će ponuda biti četiri miliona eura", piše Bild.

Engleski fudbaler će potpisati ugovor na godinu i po dana, a imat će mogućnost produžetka saradnje za još jednu sezonu.

Diera trener Bayerna Thomas Tuchel vidi na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi i na poziciji štopera, gdje Bayern ima izuzetne probleme u ovoj sezoni.

Eric Dier je već 10 godina član Tottenhama, a ranije je nastupao za Sporting iz Lisabona u čijim je redovima i ponikao. Za reprezentaciju Engleske nastupio je u 49 utakmica.

Kevin Danso pojačava štopersku poziciju

Austrijski reprezentativac Kevin Danso (25) trebao bi ubrzo postati novi član Bayerna.

Nakon što je Radu Dragusin odlučio karijeru nastaviti u Tottenhamu, Bavarci su se okrenuli drugim opcijama na tržištu i odluka je pala na Kevina Dansa.

Defanzivac Lensa spreman je doći u Minhen. Bayern je svakako velika prilika u karijeri i 25-godišnjak bi u narednim danima mogao put Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Reprezentativac Austrije se i prošle godine povezivao s dolaskom u redove najvećeg njemačkog tima. Tada je međutim odlučio da potpiše novi ugovor s Lensom.

Danso je već igrao u Bundesligi. Bio je član Augsburga i Fortune Dusseldorf, a nastupao je još za engleski Southampton. Član je selekcije Austrije za koju je odigrao 16 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.