Kraj sezone u Minhenu donosi nešto nezapamćeno: Bayern spremio radikalnu odluku

Samo trojica su sigurna

Kraj sezone u Minhenu donosi nešto nezapamćeno: Bayern spremio radikalnu odluku

Midhat Šljivak

Rukovodstvo minhenskog Bayerna odlučilo se napraviti nezapamćen potez na kraju ove sezone. Gotovo svi fudbaleri naći će se na razgovoru, a u ostanak u klubu samo su sigurni Manuel Neuer, Thomas Muller i Harry Kane.

Čelni ljudi Bayerna očigledno nisu zadovoljni onim što većina fudbalera minhenskog tima pruža na terenu. Zbog toga su se, tvrdi Kicker, odlučili na nevjerovatan potez na kraju sezone i to je nešto što se ne dešava često u svijetu fudbala.

Gotovo svi fudbaleri bavarskog giganta bit će ocijenjeni za svoj učinak na terenu. Samo su trojica sigurna i oni ne moraju na razgovor o statusu, a to su Manuel Neuer, Thomas Muller i Harry Kane.

"Svaki igrač, osim Neuera, Mullera i Kanea, na kraju sezone će obaviti razgovor s rukovodstvom kluba i svaki od njih će biti ocijenjen. U to su ukljuučena i 'istaknuta imena'. Ne isključuju se neke nepopularne ili iznenađujuće odluke za igrače u odbrani, veznom redu i krilima", tvrdi Kicker.

Navijači bavarskog kluba pomalo su u nevjerici zbog ovakvih informacija u njemačkim medijima. Mnogi ne vjeruju da bi klub mogao tek tako da se odrekne određenih fudbalera kao što je recimo Jamal Musiala.

Oglasi

Ipak, očigledno je da su u Minhenu spremni napraviti drastične rezove. Samo trojica su izuzeta od potencijalnog odlaska iz kluba, a o ostalim će se raspravljati kada sezona dođe kraju.

Dosta će na odluke utjecati i rezultati ove sezone. Bayern je drugi u Bundesligi, ispao je iz Kupa, a u Ligi prvaka u osmini finala igra s Lazijom.

Thomas Tuchel odlazi na kraju sezone

Trener Thomas Tuchel mogao bi biti bivši na kraju ove sezone. Rukovodstvo bavarskog kluba već ima zamjenu za njega, a to je Španac Xabi Alonso.

Tuchel bi tako mogao otići nakon samo godinu i po. Iako ima podršku u radu, on očigledno broji posljednje mjesece u Minhenu i morat će sreću potražiti negdje drugo.

Čelnici Bayerna oduševljeni su poslom kojeg na klupi Bayer Leverkusena radi Xabi Alonso. Dopada im se ofanzivni stil igre i spremni su ga angažovati na višegodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Put do ovog stručnjaka im je otvoren nakon što se iz igre povukao Real Madrid. Kraljevi su se odlučili ostaviti iskusnog Carla Ancelottija do 2026. godine i Alonsu je put prema Minhenu otvoren.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi