Čuveni Beckenbauer je izveo najbolji slobodnjak svih vremena: I danas se dive onom što je uradio
Jedan od najljepših golova svih vremena djelo je slavnog Nijemca

Prekrasan gol

Čuveni Beckenbauer je izveo najbolji slobodnjak svih vremena: I danas se dive onom što je uradio

Midhat Šljivak

Čuveni Franz Beckenbauer preminuo je 7. januara u 78. godini života. Odlazak slavnog Kaisera rastužio je fudbalski svijet, posebno one koji su imali priliku da ga vide na terenu. Beckenbauer je bio strašan igrač, a otišao je kao vlasnik jednog od najljepših golova iz slobodnih udaraca svih vremena.

Franz Beckenbauer jedan od najvećih njemačkih, ali i svjetskih fudbalera. Čuveni Kaiser igrao je čudesan fudbal i postao je ikona minhenskog Bayerna.

Istinski je majstor bio legendarni Nijemac. Priče su se pričale o njegovim nastupima na terenu, a na bolji svijet je otišao kao autor jednog od najljepših pogodaka iz slobodnih udaraca svih vremena.

Sezona je 1973/1974, Bayern je imao slobodan udarac na 20-ak metara od gola Duisburga, a zatim je na scenu stupio Kaiser. Prebacio je živi zid 'špicom', golman nije imao nikakve šanse i lopta je završila u rašljama.

Ovakve golove mogli su postići samo majstori. Kaiser je bez ikakve dileme jedan od najvećih ikad i po mišljenju mnogih, takva igračina se više nije rodila.

Oglasi

Svijet fudbala, nažalost, ostao je bez još jedne legende. Očekuje se da će ispraćaj velike legende biti obavljen na Allianz Areni u Minhenu, stadionu za čiju je izgradnju Beckenbauer i zaslužan.

Dio je velike trojke

Franz Beckenbauer jedan je od trojice ljudi koji su osvojili Svjetsko prvenstvo kao igrači i kao treneri. Pored njega tu su slavni Brazilac Mario Zagallo i Francuz Didier Deschamps.

Kao fudbaler Kaiser je s Bayernom osvojio apsolutno sve što je mogao. Uspio je i s HSV-om uzeti Bundesligu, te s američkim Cosmosom tri titule prvaka SAD-a.

U reprezentaciji Njemačke je kao igrač osvojio Svjetsko i Evropsko prvenstvo, a zatim je i kao trener odveo Zapadnu Njemačku do titule prvaka 1990. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayernu je kao privremeni trener donio Bundesligu 1994. i UEFA Kup 1996. godine, a treba napomenuti da je dva puta biran za najboljeg igrača svijeta.

Istinska fudbalska ikona je bio Kaiser Franc i njegovo djelo nikad neće biti zaboravljeno.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije