Vršajević ponovo u starom jatu

NK Čelik dobio spektakularno pojačanje!

Midhat Šljivak

NK Čelik dobio je danas spektakularno pojačanje. Novi član zeničkog tima postao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Avdija Vršajević.

Iskusni 37-godišnji bh. fudbaler Avdija Vršajević odlučio je da se vrati u NK Čelik. On je danas potpisao ugovor sa članom Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i sigurno će predstavljati veliko pojačanje.

Povratak je to Vršajevića u klub nakon punih 12 godina. On je crveno-crni dres nosio od 2005. do 2007. i iz njega je krenula njegova velika internacionalna karijera.

Vršajević je iz Čelika otišao u prašku Spartu, a nakon epizoda u Kladnom i Tatran Prešovu u Zenicu se ponovo vratio u sezoni 2010/2011.

Ponovo mu je Čelik bio odskočna daska za karijeru. Uslijedio je odlazak u splitski Hajduk, dugo godina je igrao u Turskoj, a posljednji angažman je imao u FK Sarajevo.

Avdija Vršajević ljubi grb NK Čelik (Foto: NK Čelik)

Bordo tim je s njim raskinuo saradnju u ljeto prošle godine. Od tog trenutka je bio slobodan igrač i nazirala se mogućnost da dođe u redove Čelika.

Na kraju su se takve sumnje i ostvarile. Vršajević će donijeti veliko iskustvo u igru zeničkog tima koji trenutno igra u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelik je na osmom mjestu nakon prvog dijela sezone s 21 osvojenim bodom, a prvoplasirana Sloboda udaljena je velikih 15 bodova.

Treba napomenuti da su Čelik prethodnih dana napustila trojica fudbalera. Članovi kluba više nisu Kenan Šarić, Kenan Salkanović i Tarik Pehilj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.