NK Čelik rješava pitanje novog trenera golmana i kondicionog trenera
Zeničani žele u drugom dijelu sezone popraviti bodovni saldo, ali i promovisati nekolicinu mladih igrača

Zeničani s radom kreću krajem narednog mjeseca

NK Čelik rješava pitanje novog trenera golmana i kondicionog trenera

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika polusezonu u 1.ligi FBiH okončali su u sredini tabele, tačnije na osmoj poziciji sa 21 bodom na svome kontu. Crno-crveni su u sigurnoj zoni, daleko od ekipa koje se bore za opstanak dok za ekipom Budućnosti, koja je na trećem mjestu zaostaju šest bodova.

Sigurno da na proljeće tim koji predvodi Dario Damjanović želi da ekipa bude još bolja, te da napreduje na tabeli i sezonu eventualno okonča u gornjem dijelu tabele. To bi svakako za mladi tim u kojem je gro domaćih igrača bio veliki napredak i poticaj za naredne sezone.

Kako saznajemo pripreme Zeničana trebale bi krenuti krajem januara, kada će šef stručnog štaba Dario Damjanović sa svojim saradnicima izvršiti prozivku igrača. Nekoliko je nedoumica oko stručnog štaba, odnosno ko bi trebao naslijediti Adisa Nurkovića na poziciji trenera golmana, ali i kondicionog trenera, koji bi trebao raditi s ekipom u zimskom prelaznom roku. Najozbiljniji kandidati da naslijede Nurkovića, koji je prešao u Sarajevo jesu Goran Brašnić, Almir Tolja i Nijaz Hrustanović.

Kada je u pitanju kondicioni trener, s ekipom bi trebao raditi Adi Bambur, dok je nekoliko nepoznanica i u igračkom kadru. Osim Selima Žune, koji je otišao u Njemačku, gdje će nastaviti svoju karijeru, ali i život iz kluba još niko nije otišao. Trojica igrača Čelika, koja su posljednjih šest mjeseci nastupili na posudbi u Nemili i Krivaji (Samed Žuna, Afan Ibraković, Bakir Bašić), počet će pripreme sa Čelikom, pa će stručni štab odlučiti hoće li neko od njih nositi crno-crveni dres na proljeće ili je za njih bolje da još pola sezone ostanu na posudbi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Osim trojice posuđenih igrača, na pripreme će i par juniora, koji su se dokazali u proteklom periodu, a posljednju riječ koji će se to juniori pripremati s prvim timom dat će šef stručnog štaba.

Prvi dio priprema Zeničani će obaviti u Zenici, a očekuje se i odlazak u toplije krajeve polovinom februara, ali još nije definisana destinacija. Sigurno da će na Bilinom polju biti uzbudljivo i naredne godine, a ono što svi navijači Čelika željno iščekuju i zvaničnu informaciju da je nakon 18 godina glavni račun kluba konačno deblokiran, što bi dalo sigurno veću dimenziju ka poslovanju, ali i stabilizaciji kluba u narednom periodu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti