Sportski direktor FK Sarajevo pred početak priprema.

Sportski direktor kluba s Koševa

Ibričić pred početak priprema FK Sarajevo: "Nećemo mnogo mijenjati, nema smisla"

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo pali motore. Pred početak priprema izjavu za klupsku stranicu dao je sportski direktor tima s Koševa, Senijad Ibričić.

Danas je s radom počeo FK Sarajevo. Pripreme za proljetni dio sezone su krenule, što je s nestrpljenjem čekao Senijad Ibričić, sportski direktor kluba.

"Danas smo počeli s radom, u novu godinu smo ušli današnjim danom. Najbitnije je da su svi igrači došli, da su svi zdravi, odmorni i mislim da i oni jedva čekaju da počnu sa radom", istakao je.

Zatim je govorio o igračkom kadru. Ističe da nema smisla da se ekipa mnogo mijenja u odnosu na jesenji dio sezone.

"Do sada smo doveli pet igrača, dva golmana i tri igrača. Možda se mogu desiti još jedan ili dva dolaska, možda isto toliko odlazaka. Nećemo ići mnogo na promjenu ekipe, nema smisla, do sada smo napravili puno dobrih stvari i do ljeta ćemo probati napraviti pravu ekipu, a onda ćemo vidjeti. Zeljković odlazi na posudbu, u tom smjeru idu Trako i Mulalić. Naravno da se za igrače koji nisu u prvom planu gleda rješenje da idu igrati", kazao je Ibričić, pa nastavio:

"Tu su od ranije Balta i Šerbečić, i za njih se traži rješenje, također i Mario Vrančić. Pokušavamo da nađemo rješenje da su svi zadovoljni. Jer, iskreno, treba razumjeti i trenere. Ne može se raditi sa 30 igrača, ne može ih više od 11 igrati. Želimo biti fer i prema njima, dali smo im mogućnost da nađu sredinu gdje će više igrati. To je tako u ovom poslu."

Plan priprema FK Sarajevo

Od ranije je poznat plan priprema tima s Koševa. Prva sedmica je u Sarajevo gdje bi trebela biti i jedna prijateljska utakmica, a 15.1. se putuje u Međugorje.

U Međugorju će 19. januara odigrati jednu utakmicu, a zatim bordo ekspedicija putuje u Umag.

Tamo će odigrati tri prijateljske utakmice. Susreti su planirani za 24. januar, 26. januar i 31. januar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Proljetni dio sezone FK Sarajevo će otvoriti utakmicom osmine finala kupa. Na Tušnju će izabranici Simona Rožmana gostovati kod Slobode, koja je ranije na istom stadionu izbacila i Željezničar.

Sedam dana kasnije na Koševu će Sarajevo u 19. kolu Premijer lige ugostiti Široki Brijeg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.