FK Sarajevo počeo sa pripremama: Klub na posudbu šalje još tri fudbalera

Održana prozivka

FK Sarajevo počeo sa pripremama: Klub na posudbu šalje još tri fudbalera

Haris Zilić

Prozivku je danas održao i FK Sarajevo koji pali motore za nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine, također Bordo tim očekuju i obaveze u Kupu naše zemlje. 

Trener Rožman je održao prozivku u 13 sati, a ono što navijače svakako zanima to je igrački kadar.

Na prozivci je predstavljen plan aktivnosti za naredni period, a treneru Rožmanu odazvali su se sljedeći igrači: Dejan Iliev, Lovre Rogić, Faris Mehić, Sanin Mušija, Amar Beganović, Slaviša Radović, Elvir Duraković, Tarik Kapetanović, Miomir Đuričković, Marin Aničić, Vinko Soldo, Nidal Čelik, Muhamed Buljubašić, Edin Julardžija, Marko Matanović, Anes Krdžalić, Mirza Mustafić, Nemanja Anđušić, Eldar Mehmedović, Bakir Nurković, Muamer Hamzić, Hamza Ljukovac, Renan Oliveira, Adalberto Penaranda, Hamza Čataković, Almedin Ziljkić, Ajdin Hasić i Francis Kyeremeh.

Nakon Samira Zeljkovića FK Sarajevo na posudbu prema neslužbenim informacijama šalje još trojicu fudbalera, a to su Enedin Mulalić, Muharem Trako i Besim Šerbečić.

Trako i Mulalić se nisu uspjeli izboriti za minutažu i očekivano je da potraže klub gdje će imati minutažu i priliku da još napreduju obzirom da je riječ o mladim fudbalerima.

Oglasi

Muharem  Trako
Muharem Trako FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

3 nastupa
2 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Šerbečić od ranije nije bio u kombinaciji, a poznato je da Zeljković i na posudbu u uzbekistanski Bunyodkor.

U koje će klubove Trako, Mulalić i Šerbečić bit će poznato u narednim danima, a svi pomenuti fudbaleri imaju važeće ugovore sa klubom sa Koševa.

Besim Šerbečić
Besim Šerbečić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

2 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Ovome dodajmo da na pripreme idu i četiri golmana: Iliev, Rogić, Mehić i Mušija. Iliev i Rogić su među prvim izborom, talentovani član akademije Faris Mehić je treći golman i ujedno golman juniora FK Sarajevo, dok će Mušija drugi dio sezone provesti na posudbi u FK Mladost DK kako bi imao minutažu kao i do sada.

Oglasi

Plan priprema poznat, počinje u Međugorju

FK Sarajevo je ranije navijače upoznao sa planom priprema. Prva sedmica je u Sarajevo gdje bi trebela biti i jedna prijateljska utakmica, a 15.1. se putuje u Međugorje.

U Međugorju će 19,.1. odigrati jednu utakmicu, a zatim bordo ekspedicija putuje u Umag.

Enedin Mulalić
Enedin Mulalić FK Zvijezda - 09 FK Zvijezda - 09 FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
2 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
7 nastupa
4 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

U Umagu će odigrati tri prijateljske utakmice. Susreti su planirani za 24.01., 26.01., te 31.01.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedavno je za Bordo tim potpisao Anes Krdžalić, ranije su stigli Eldar Mehmedović, Marko Matanović i Dejan Iliev, dok je danas ozvaničen transfer mladog golmana Sanina Mušije, tako da u Bordo timu sigurno imaju u planu još neke transfere.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Sretno nasem najvecem i najtrofejnijem klubu
4 2
hzsg
SRETNO BORDO GIGANTU I SRETNO NAJBROJNIJOJ ARMIJI U JEDINOJ NAM BIH - "BORDO ARMIJI"..!!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi