Snimci su veoma uznemirujući

Nevjerovatne scene

Hrvatska u šoku zbog uznemirujućih snimaka: Mladića šamarali i tjerali da viče 'Dinamo'

Midhat Šljivak

Nevjerovatne snimke dolaze iz Hrvatske. Navijačko ludilo vlada među mladićima u ovoj zemlji, a tome svjedoče snimci na kojima je mladić žrtva zlostavljača koji ga tjeraju da viče 'Dinamo'.

Dva maloljetnika napala su 20-godišnjaka u Koprivnici. Snimke koje su šokirale Hrvatsku objavio je portal ePodravina, a do maltretiranja je došlo zbog fudbala.

Maloljetnici su napali mladića, šamarali su ga i tjerali da uzvikuje 'Dinamo'. Radi se o momku koji boluje od autizma i koji navija za rivalski Hajduk.

OVDJE pogledajte ovaj zaista šokantan snimak koji je nastao 24. decembra prošle godine na području Koprivnice.

Treba svakako napomenuti da je policija po objavljivanju vijesti o maltretiranju momka lišila slobode nasilnike. Protiv njih će biti podnijeta kaznena prijava.

20-godišnjak nije zadobio povrede

Policija iz Koprivnice oglasila se o kompletnom slučaju. U saopćenju su naveli šta se događalo i navodi se da 20-godišnjak nije imao povreda.

"U događaju 20-godišnjak nije zadobio povrede. Protiv maloljetnika će zbog počinjenja kaznenog djela 'nasilnično ponašanje' biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a obaviješten je i zavod za socijalni rad", navode iz policije.

Ovakve scene zaista su nevjerovatne. Navijačko ludilo definitivno je otišlo predaleko, a vršnjačko nasilje je već odavno ogroman problem.

Maloljetnici će snositi posljedice. Sigurno će i pritisak javnosti biti ogroman u ovom slučaju i vidjet ćemo šta ih čeka u ovom slučaju.

Scene su zaista šokantne i uznemirujuće. Pitanje je samo kuda vodi ovo navijačko ludilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.