Skandal u Hrvatskoj: Rukovodstvo Dinama izvuklo 'tatinog sina' iz Atine
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dali mu opremu i vratili kući

Skandal u Hrvatskoj: Rukovodstvo Dinama izvuklo 'tatinog sina' iz Atine

Midhat Šljivak

Dva mjeseca su prošla od haosa u Atini u kojoj je ubijen navijač AEK-a zbog čega su u zatvoru završila 102 navijača Dinama. Hrvatski list 'Nacional' donosi šokantne tvrdnje da je rukovodstvo Modrih iz Atine izvuklo jednog od navijača koji je sin člana Skupštine Dinama.

Bad Blue Boysi već su dva mjeseca u atinskom zatvoru gdje se protiv njih vodi istraga bog ubistva jednog od navijača AEK-a.

Hrvatski list 'Nacional' donosi ekskluzivnu informaciju da je rukovodstvo Dinama iz Atine uspjelo izvući člana Bad Blue Boysa Dinu Kordića, člana Skupštine Dinama.

Prema informacijama ovog lista Dino Kordić se nakon svega što se dešavalo sakrio u grm i potom je nazvao oca Željka, zaposlenika i člana Skupštine Dinama.

Ovaj je pozvao Vlatku Peras u Atini, a ona je poslala Miljenka Sakomana i Brunu Marković da ga pokupe. Ono što je nevjerovatno, prema pisanju Nacionala, je to da se Dino Kordić kući vratio u avionu s igračima.

Oglasi

"Nacional je doznao da je cijeli klub već mjesec i pol 'na iglama' od straha da u javnost ne iscure informacije kako se u avionu koji se 8. augusta vraćao iz Atine, nalazio i jedan 'slijepi putnik'. U Grčku su otputovala 64 člana delegacije, a u Zagreb ih se vratilo 65."

"Taj 65. bio je pripadnik Bad Blue Boysa Dino Kordić. Njega je vodstvo Dinama prošvercalo u hotel u kojem je boravila Dinamova delegacija, dalo mu je opremu i zatim su ga ukrcali na let i dovezli u Zagreb", navodi se.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dino Kordić je bio na popisu navijača koji su ušli u Grčku, ali po svemu sudeći neće odgovarati za bilo šta jer se nije tražilo njegovo izručenje.

U Grčkoj još uvijek traje istraga protiv navijača. Uhapšeni su razmješteni po nekoliko zatvora i sudbina im je neizvjesna.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti