Edin Džeko smirio je strasti na kraju utakmice Gaziantepa i Fenera.

Dijamant smirio strasti

Temperamentni Turčin započeo gužvu - Odmah se stvorio Edin Džeko i pokazao ko je gazda na terenu

Eldar Ganibegović

Sjajan meč smo gledali između Gaziantepa i Fenerbahčea. Jedan gol odlučio je meč, a na kraju utakmice vidjeli smo i gužvu koju je smirio Edin Džeko.

Fenerbahče je danas u okviru 20. kola turske Super Lige rezultatom 0:1 slavio na gostovanju kod Gaziantepa. Utakmicu je riješio džoker s klupe, Irfan Can Kahveci, a Dominik Livaković je u nadoknadi sačuvao pobjedu sa svoje dvije odbrane.

Irfan Can Kahveci je u nadoknadi vremena vrlo temperamentno reagovao prema protivniku. Započeo je gužvu totalno bez potrebe.

Šta se desilo? Igrala se sudijska nadoknada i u jednom duelu kraj aut linije korpulentni Riascos je u duelu odnio Kahvecija i krenuo da izvede aut, no dosuđen je opravdano faul, jer ga je gurnuo s leđa.

Međutim, očito je to zasmetalo temperamentnom Kahveciju. Unio se u lice igraču Gaziantepa, a ovaj mu nije ostao dužan. 

Nastala je velika gužva kraj aut linije, a ubrzo se tu pojavio i Edin Džeko. "Zgrabio" je svog saigrača Kahvecija i udaljio ga, te zaveo red i spriječio možda i veću kulminaciju.

Epilog svega? Jasno, i Kahveci i Riascos dobili su po žuti karton, a Fenerbahče je do kraja, kako smo već i rekli, sačuvao pobjedu.

Edin Džeko promašio penal

Ako je nešto mana Edina Džeke kroz njegovu blistavu karijeru, onda je to izvođenje penala. Danas je promašio 11. penal u karijeri iz 24. pokušaja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bez obzira na to, Dijamant ostaje prvi strijelac lige. Ima 16 golova na svom kontu, četiri više od Maura Icardija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.