Nijemac je ponovo oglasio

Hladnokrvni Kroos je odgovorio svima koji ga prozivaju: "Znam zbrojiti dva i dva"

Admin Čaušević

Saudijci nisu dali mira Toniju Kroosu tokom mečeva završnog turnira španskog Superkupa, ali njemački veznjak je pokazao nevjerovatnu hladnokrvnost. O svemu šta se dešavalo ponovo je govorio u podcastu kojeg vodi zajedno sa svojim bratom Felixom.

Simfonija zvižduka je počela u polufinalu protiv Atletico Madrida kada je na teren izašao u 67. minuti pa sve do penala kao ao i u finalu protiv Barcelona kada je bio stater.

Zvižduci su nešto potpuno novo u karijeri 34-godišnjaka koji je izuzetno cijenjen i poštovan praktično gdje se god pojavi.

"Bilo je to nešto novo, ali i uzbudljivo", kazao je Kroos sa određenom dozom ironije te nastavio: "Mogu se suosjećati s nekim ko to često doživljava na gostovanjima."

"Nisam to uopće očekivao, nisam ni mislio da su meni namijenjeni", priznao je iskusni Nijemac te je iznio malo više detalja o svemu:

"Pozadina je ta da ne mislim da je dobro da mladi igrači odlaze tamo u ligu i odustaju od razvoja, zatim velikih utakmica na visokom nivou u Evropi, koje bi oni sigurno mogli igrati, umjesto novca iz lige Saudijske Arabije.

"To je bila moja izjava tada, a bilo je to već prije otprilike pola godine i za mene je to već bilo zaboravljeno."

"Primijetio sam zvižduke u nekom trenutku tokom prvog poluvremena finala. Isprva nisam mislio da misle na mene, tada sam pogledao na tribine i shvatio 'Oh, ovo je za mene, samo za tebe. Znam zbrojiti dva i dva'".

"Mogu reći, od srca, da mi nije smetalo niti utjecalo na moj način igre, naprotiv, bilo je prilično zabavno."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos je na kraju odlučio i "bocnuti" Saudijce kazavši da njihovo ponašanje i zvižduci zapravo samo potvrđuju njegove riječi.

Nijemac je jedan od rijetkih fudbalera koji fudbal ne igraju isključivo radi novca i sam je ranije izjavio da se od "bubamare" planira oprostiti u velikom klubu, a ne na nekoj egzotičnoj destinaciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.