Svi nose dres s brojem 13, samo Kroos ne - Arapi od muke sebi ne dolaze

Nijemac se zadnji smijao

Svi nose dres s brojem 13, samo Kroos ne - Arapi od muke sebi ne dolaze

E. Škorić

Njemački reprezentativac Toni Kroos izviždan je tokom obje utakmice u Saudijskoj Arabiji, gdje je njegova ekipa došla do trofeja Superkupa Španije.

U prvoj utakmici, polufinalnoj, kada je Real savladao Atletico sa 5:3 nakon produžetaka, Kroos je ušao u drugom dijelu u igru i tokom svakog dodira s loptom dobio bi zvižduke sa tribina.

Lokalni navijači izviždali su njemačkog veznjaka nakon njegov kritika fudbala u Saudijskoj Arabiji i nepoštivanja ljudskih prava. Bivši igrač Bayerna je osoba od vrijednosti i želio je u svom stavu istrajati do kraja.

Nakon pobjede Real Madrida protiv Barcelone, Arapi su igračima dali prikladne dresove s brojem 13 na leđima i porukom na arapskom jeziku. Društvenim mrežama obišla je slika cijele ekipe koja je nosila broj 13 s arapskom porukom, osim jednog igrača, Tonija Kroosa.

Nakon što su mu zviždali tokom dvije utakmice na saudijskom terenu, Nijemcu se očito nije svidjelo što mora nositi majicu za počast i odbio je to učiniti. Slika koja je dodatno raspalila saudijske navijače koji su u njemačkom veznjaku pronašli svog novog neprijatelja broj jedan.

Oglasi

"Toni Kroos nije nosio dres s brojem 13 ispisanim na arapskom jer nismo dopustili ni njegovom timu ni njemu da podržava LGTBI prava", komentarisao je @qatari na društvenim mrežama. Post koji je bio ispunjen uvredama i ružnim komentarima arapskih navijača na račun zvijezde Real Madrida.

Unatoč neprijateljskoj atmosferi, Nijemac nije bio pretjerano zabrinut. Štoviše, shvatio je to s humorom , izazivajući navijače povremenim ironičnim osmijehom svaki put kad bi mu zviždali zbog samog dodira s loptom.

Kroos je takođe nakon meča sa Atleticom ironično na društvenim mrežama napisao: "To je bilo zabavno. Predivna publika".

Nejasno je bilo i Carlu Ancelottiju zašto se dešavaju takve stvari u jednoj utakmici van Španije.

"Ne znam zašto su mu zviždali. Ni Toni ne razumije šta se dešava", poruka je Carla Ancelottija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi su protiv igranja u Saudijskoj Arabiji, neki to kažu otvoreno i javno, drugi pak prešute, no javna je tajna da se nikome ne igra u ovoj bogatoj dalekoj zemji, a pored španskog, igra se sada i italijanski Superkup i on je na programu za vikend, kada će Inter napasti trofej. Nedavno je turski Superkup i meč između Fenera i Galate trebao da se odigra na tlu Saudijske Arabije, no Turci su odbili igrati jer su Arapi zabranili određene stvari svojim gostima.

Sporno je bilo to što su klubovi htjeli da obilježe rođendan "stvoritelja Turske" Ataturka, a on je pak omražen lik u Saudijskoj Arabiji i zbog toga su Arapi odbli zahtjeve Turaraka, pa i po cijenu da se na kraju meč nije odigrao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi