Kamere snimile igrača Barce kako s prezirom gleda prema Viniciusu: "Samo ako taj šu*ak kaže riječ"
Veliko neprijateljstvo vlada između Barcelone i Real Madrida (Foto: Screenshot)

Danas se sve vidi

Kamere snimile igrača Barce kako s prezirom gleda prema Viniciusu: "Samo ako taj šu*ak kaže riječ"

Midhat Šljivak

Real Madrid je u finalu španskog Superkupa deklasirao najvećeg rivala Barcelonu s 4:1. Glavna zvijezda utakmice u Rijadu bio je Vinicius Junior koji je postigao tri pogotka, ali je isto tako uspio isprovocirati 'pola Barce', pa su kamere snimile trenutak u kojem Ferran Torres Brazilcu prijeti batinama.

U savremenom fudbalu od kamera se više ništa ne može sakriti. Snimi se svaki detalj na terenu i pored njega, a takav slučaj desio se tokom utakmice španskog Superkupa između Real Madrida i Barcelone.

Vinicius Junior je uništio velikog rivala. Postigao je tri gola i donio je Kraljevima trofej, te se ponovo potrudio da ga igrači i navijači katalonskog tima dobro zapamte.

Poznat je napadač Reala kao provokator. Često je meta protivnika upravo zbog svog ponašanja na terenu, a ovog puta ga je spremno čekao fudbaler Barcelone Ferran Torres. Bio je spreman rizikovati sve da Vinija 'nauči pameti'.

Kamera je ofanzivca Barce snimila dok na klupi priča o Viniciusu. Izgledao je kao da bi želio započeti obračun s njim i čekao je da mu ovaj kaže barem jednu riječ.

Oglasi

"Ako mi se taj tip obrati, kunem se da ću ga udariti. Samo neka mi taj šu*ak kaže riječ, polomit ću ga", govori Ferran Torres na klupi Barcelone.

Vini Jr je česta meta rasističkih povika

Mladi Brazilac česta je meta rasističkih povika u Španiji. U nekoliko navrata je čak želio napustiti meč zbog toga.

Navijači širom Španije vrijeđaju i provociraju napadača Reala. On to ne može da trpi i ulazi u sukobe koji potom prijeđu na veći nivo i dođe do žestokih rasističkih uvreda prema fudbaleru.

Prošle godine Vini Junior je nekoliko puta u suzama završavao utakmice. Dobijao je podršku sa svih strana svijeta, a Real je podržao svog igrača posebnim programima protiv rasizma.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi međutim vjeruju da do vrijeđanja ne bi došlo da se Brazilac normalno ponaša na terenu i da ne provocira druge i česta je to tema u španskim medijima.

Bez obzira na ponašanje apsolutno niko ne zaslužuje uvrede na račun boje kože i to je zaista gnusno na fudbalskom terenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zato sto je i on najveci provokator, Tako da nek ne place i neka mu ne bude krivo ili neka vidi kako je kad ga se naziva majmunom. Al on iz toga ne uci. I dalje simulira i provocira na terenu
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi