Nakon 120 minuta igre Atletico Madrid je izbacio Real.

Copa del Rey

Real Madrid se vraćao dva puta, ali treći nije mogao - Atletico slavi prolaz u četvrtfinale!

Eldar Ganibegović

Sjajnu utakmicu smo u okviru osmine finala Copa del Reyja gledali. Na kraju je nakon 120 minuta igre Atletico Madrid slavio protiv Reala, a rezultat je bio 4:2.

Prva šansa na utakmici i to za Real u 11. minuti. Jude Bellingham nakon solo prodora pogađa prečku. U istoj minuti Vinicius Junior promašuje čistu šansu.

Deset minuta kasnije Oblak zaustavlja Rodryga jedan na jedan, a zatim brani i udarac Viniciusa.

Kazna je stigla u 39. minuti. Samuel Lino je pogodio za 1:0. Real do izjedačenja dolazi u 45. minuti autogolom Oblaka.

Dvanaest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Atleticu da ponovo povede. Gol je postigao bivši igrač Reala, Alvaro Morata.

Ponovo Los Blancosi pogađaju prečku i to u 76. minuti. Uzdrmao ju je Rodrygo.

Novo izjednačenje Real Madridu donosi Joselu u 82. minuti, da bi Oblak spasio Atletico u nadoknadi kada je probao Vinicius Junior. Tako se otišlo u dodatnih 30 minuta.

Igrala se 100. minuta kada je Antoine Griezmann sjajno pogodio za 3:2, što nije bio i konačan rezultat utakmice. Konačnih 4:2 postavio je u 119. minuti Riquelme. 

Zatresla se u 112. minuti mreža Atletio Madrida kada je pogodio Ceballos, ali je gol poništen jer je ranije u toku akcije u ofsajdu bio Bellingham.

Copa del Rey, osmina finala:

Atletico Madrid - Real Madrid 4:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.