Modrić ne zna je li pošao ili došao, Marcelo ga ismijava pred svima, a Ronaldo umire od smijeha...

Zbijanje šala na račun izgleda hrvatskog veznjaka

Modrić ne zna je li pošao ili došao, Marcelo ga ismijava pred svima, a Ronaldo umire od smijeha...

A. Čaušević

Luka Modrić je izgradio status jednog od najboljih igrača u historiji Real Madrida, međutim njegov početak u redovima španskog kluba uopšte nije bio obećavajući, znao je biti i meta ismijavanja vlastitih saigrača. Ipak, s vremenom je Hrvat sve promijenio u svoju korist.

Modrić je u Real Madrid stigao na ljeto 2012. godine, u posljednjim danima prijelaznog roka i to na insistiranje Josea Mourinha. Vrijeme je pokazalo da je tada iskeširanih 35 miliona bilo puni pogodak.

Prva sezona za Hrvata je bila očajna, proglašen je čak i najgorim pojačanjem, međutim njegovo vrijeme je počelo da dolazi kada je na klupu sjeo Carlo Ancelotti.

U to vrijeme Cristiano Ronaldo je bio najveća zvijezda ekipe, dok je i Marcelo postepeno počeo da kupi svjetsku slavu te su njih dvojica bili omiljeni za novinare.

Tako je još na početku svog dolaska u Real Modrić doživio jednu neugodnu scenu kada su ga ismijavali Marcelo i Cristiano Ronaldo.

Oglasi

I dok je moderator na španskom jeziku pitao novinare da li ima pitanja za Modrića, Marcelo je dobacio Ronaldu da Hrvat ne razumije zbog kose preko ušiju.

Modrić, Marcelo i Ronaldo su imali niz sjajnih godina u Realu

I sam hrvatski veznjak je djelovao zbunjeno, pokušavao je da se nasmije, čak je i gledao ka svojim saigračima kao da se pita šta se dešava, dok su Ronaldo i Marcelo umirali od smijeha.

@decorationpicture

Hahaha poor #modric #football #worldcup #footballtiktok #ronaldo #cr7 #marcelo

♬ original sound - Football painting

S vremenom se između njih stvorilo veliko prijateljstvo. Kada su se uvjerili u Modrićeve kvalitete počeli su i više da cijene budućeg osvajača Zlatne lopte.

Na terenu su zaista bili dominatni, a pamti se period od 2016. do 2018. godine kada su Los Blancosi tri puta u nizu osvojili Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Desetak godina nakon ovog događaja Modrić je i dalje član Kraljeva što dovoljno govori o njegovoj veličini, dok Brazilac i Portugalac igraju u manje kvalitetnim ligama.

Međutim, svemu dođe kraj pa tako izvjesno i Modrićevom boravku u Madridu pošto mu kroz nekoliko mjeseci ističe ugovor i za sada nema nagovještaja oko produženja saradanje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi