Jose Mourinho je nazvao Florentina Pereza i sve mu objasnio: "Ne bih ni u ludilu..."
Mourinho je radio u oba španska velikana, no za jedan je ipak posebno vezan

Portugalac čeka na novi izazov

Jose Mourinho je nazvao Florentina Pereza i sve mu objasnio: "Ne bih ni u ludilu..."

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho je prije dva dana dobio otkaz u Romi i uveliko se špekuliše gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Mourinho je osvojio s Romom Konferencijsku ligu, igrao finale Evropske lige, ali ova sezona nije bila baš dobra. Rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima, pa je Mourinho smijenjen.

Iako je želio da ostne do ljeta, uprava rimskog kluba smatrala je da je sada idealan trenutak za rastanak. Navodno će Mourinha naslijediti bivši igrač Rome Daniele De Rossi, iako navijači u Rimu smatraju da bi šansu trebao dobiti neko iskusniji.

U međuvremenu su odjeknule priče da će Mourinho put Španije i na klupu Barcelone, gdje je nekada radio kao pomoćni trener. No, prije nekoliko godina bio je na klupi Real Madrida i ima fantastičan odnos sa Florentinom Perezom i posebnu vezu sa realovcima, zbog čega je odbio svaku mogućnost da preuzme Katalonce.

"Ne bih ni u ludilu pristao da ih vodim", navodno je Mourinho rekao Florentinu Perezu kojeg je nazvao kako bi odmah "ugasio požar".

Oglasi

Pitanje je hoće li Mourinho uzeti malo vremena za odmor ili će odmah krenuti u novi izazov. Postoje jasno timovi koji bi ga rado angažovali, ali i oni koje bi Jose volio da vodi.

Najveće šanse kladionice daju engleskim klubovima, prvenstvenu Newcastleu, koji ima dobar budžet, dobre uslove, jako kvalitetan igrači kadar i trenera kojem ne ide u posljednje vrijeme, pa su mnogi odmah povezali Josea sa Svrakama.

U Engleskoj je već trenirao Chelsea, Manchester United i Tottenham, tako da dobro poznaje situaciju u Premier ligi, ali će istovremeno analizirati i druge ponude, a svakako će ih biti u narednim danima.

Jose Mourinho je Romu napustio u svom prepoznatljivom stilu. Nije puno pričao. Na oproštaju je objavio poruku na društvenoj mreži X. Samo je napisao: "Arrivederci Roma" uz fotografiju trofeja Konferencijske lige kojeg je osvojio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je Posebni rimski tim vodio u 138 utakmica i ostvario je učinak od 68 pobjeda, 30 neriješenih utakmica i 40 poraza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Zasto bi Murinjo kao najbolji trener prihvatao da vodi brucelonu i tako sam sebi stavljao tu mrlju na veliku trenersku karijeru?
1 1
Gvardijan
Da su ga pozvali prihvatio bi on to u trku,ali ga nisu pozvali.Kakva ljubav prema nekom klubu, samo su novci bitniii..Tako je i kod Mourinja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi