Ronalda pitali za Mbappea: "Znam jednu stvar o njemu i moram to reći..."

Bliži se dan odluke

Ronalda pitali za Mbappea: "Znam jednu stvar o njemu i moram to reći..."

Edmir Škorić

Legendarni brazilski napadač Ronaldo govorio je o bliskoj budućnosti reprezentativca Francuske Kyliana Mbappea, te daje naslutiti da bi mogao preći iz PSG-a u Real Madrid.

Na počeku 2024. godine pojačale su se glasine oko Mbappea i njegove budućnosti. Čeka se konačna odluka Mbappea, da izabere da li će da ostane u Parizu ili na ljeto kao slobodan ode u Madrid.

Nasser Al-Khelaifi je nedavno rekao da ima džentlmenski dogovor s Mbappeom, ali da "ne mogu otkriti cifre". Nije poznato na šta je mislio konkretno, ali djelovalo je kao da je uvjeren da će Mbappe ostati u njegovom klubu.

S druge strane, Florentino Perez nastavlja gurati stvaranje Dream Teama sljedećih deset godina zajedno s Viniciusom i Bellinghamom. U Madridu žele Mbappeom sve kompletirati, ali kao što se vidi, dovođenje napadača PSG-a je sve samo ne lagan zadatak.

Navodno su i u Madridu izgubili strpljenje i dali su Mbappeu ultimatum da što prije donese odluku, u protivnom potražiće drugo rješenje za svoj napad.

Oglasi

Brazilski as Ronaldo priznao je nešto što se svakako može smatrati jednim od nagovještaja Mbappeove odluke i mogućnosti da dođe u Real Madrid.

“Ne znam hoće li otići u Real Madrid, ali istina je da govori gotovo savršeno španski jezik. Smatram da je impresivno koliko dobro govori španski. To ne znači da će otići u Real Madrid, ali je znatiželjan. Međutim, ja sam poput vas, nemam pojma šta će se dogoditi, ali mogu vam reći da je to sapunica koja već predugo traje", rekao je Brazilac.

Kylian Mbappe od prvog januara je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s PSG-om. Automatski je tako ostvario pravo da pregovara s drugim timovima.

Njegova majka Fayza Lamari je ujedno i njegov agent otkada se razvela sa svojim suprugom. Brine se o njegovoj karijeri, no za svog sina sada je imala poseban zahtjev i sve je to javno ispričala za medije.

"Ako ne doniraš 30 posto svog prihoda ovoj organizaciji, ja ću učiniti što i svi drugi. Ja ću otići na Maldive, a ti ćeš se morati snaći sam. Ja ću se povući i pustiti te da radiš s nekim drugim. Neću ni prstom maknuti", izjavila je agentica i majka Kyliana Mbappea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jedan od klubova koji je bacio oko na sjajnog Francuza je i Liverpool, ali njegov odlazak na Anfield Road se čini najmanje izvjesnim.

Podsjećanja radi, Mbappe u svom ugovoru s PSG-om ima klauzulu produženja za još jednu sezonu, a na Parku prinčeva su optimistični i vjeruju da će ista biti aktivirana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti