Fantastičan gol francuskog reprezentativca

Na semaforu 100. minut, rezultat je 2:2, a onda Griezmann izvodi čudo i baca Kraljeve u očaj!

Endin Čaušević

Atletico Madrid i Real Madrid odigrali su sinoć fantastičnu utakmicu u meču osmine finala Kupa Kralja, a na kraju je domaći tim nakon produžetaka slavio sa 4:2. Utakmicu na stadionu Wanda Metropolitano obilježio je Antoine Griezmann spektakularnim potezom u 100. minuti gradskog derbija.

Madridski derbi ponovo je ispunio očekivanja fudbalske javnosti jer smo gledali zaista spektakularan okršaj Atletica i Reala, a na kraju u četvrtfinale ovog takmičenja plasirali su se izabranici Diega Simeonea.

Atletico je poveo u 39. minuti kada je Lino pogodio mrežu Reala, ali samo šest minuta kasnije bilo je 1:1. Luka Modrić je centrirao iz prekida, a Jan Oblak pravi nevjerovatnu grešku i postiže autogol za povratak Reala u meč.

Do nove prednosti Atletico je uspio da dođe u 57. minuti, a ovaj put strijelac za domaći tim bio je Alvaro Morata za 2:1.

Međutim, Real se u finišu ponovo vratio. Jude Bellingham bio je asistent za Joselua koji je nakon samo dvije minute po ulasku na teren zabio pogodak za 2:2 i odveo je ovu sjajnu utakmicu u produžetke.

U produžecima Atletico je uspio u potpunosti da slomi gradskog rivala. Detalj koji je obilježio meć desio se u 100. minuti, a u centru pažnje našao se Antoine Griezmann koji igra zaista fantastičnu sezonu.

Griezmann je uspio sjajno da prođe po desnoj strani i bio je nezaustavljiv za odbranu Reala, a potom je loptu zakucao u mrežu Kraljeva za 3:2 i totalnu ludnicu na tribinama stadiona Atletico Madrida.

Spetakularan prodor i pogodak Griezmanna možete POGLEDATI OVDJE.

Konačan udarac Atletico je Realu zadao u samom finišu drugog produžetka. Ovaj put na scenu je stupio Riquelme koji je u 119. minuti zabio pogodak za konačnih 4:2 i stavio je tačku na još jedan sjajan madridski derbi.

Real je tako već u osmini finala završio svoj put u Kupu Kralja što je za njih sigurno veliki neuspjeh i to samo nekoliko dana nakon osvajanja Superkupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.