Real Madrid se vraćao dva puta, ali treći nije mogao - Atletico slavi prolaz u četvrtfinale!
Nakon 120 minuta igre Atletico Madrid je izbacio Real.

Copa del Rey

Real Madrid se vraćao dva puta, ali treći nije mogao - Atletico slavi prolaz u četvrtfinale!

Eldar Ganibegović

Sjajnu utakmicu smo u okviru osmine finala Copa del Reyja gledali. Na kraju je nakon 120 minuta igre Atletico Madrid slavio protiv Reala, a rezultat je bio 4:2.

Prva šansa na utakmici i to za Real u 11. minuti. Jude Bellingham nakon solo prodora pogađa prečku. U istoj minuti Vinicius Junior promašuje čistu šansu.

Deset minuta kasnije Oblak zaustavlja Rodryga jedan na jedan, a zatim brani i udarac Viniciusa.

Kazna je stigla u 39. minuti. Samuel Lino je pogodio za 1:0. Real do izjedačenja dolazi u 45. minuti autogolom Oblaka.

Dvanaest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Atleticu da ponovo povede. Gol je postigao bivši igrač Reala, Alvaro Morata.

Ponovo Los Blancosi pogađaju prečku i to u 76. minuti. Uzdrmao ju je Rodrygo.

Oglasi

Novo izjednačenje Real Madridu donosi Joselu u 82. minuti, da bi Oblak spasio Atletico u nadoknadi kada je probao Vinicius Junior. Tako se otišlo u dodatnih 30 minuta.

Igrala se 100. minuta kada je Antoine Griezmann sjajno pogodio za 3:2, što nije bio i konačan rezultat utakmice. Konačnih 4:2 postavio je u 119. minuti Riquelme. 

Zatresla se u 112. minuti mreža Atletio Madrida kada je pogodio Ceballos, ali je gol poništen jer je ranije u toku akcije u ofsajdu bio Bellingham.

Copa del Rey, osmina finala:

Atletico Madrid - Real Madrid 4:2

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Bez sudijske pomoći taj fašistički poluklub je nevidljiv i bezuspješan.Bravo Atletiko!! Nije više hala madrid nego haha madrid hehehe
2 5
user1620593935
Ovo je prvi put da sudije nisu pomogle Realu ove sezone i odmah poraz hahah
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi