Sa potpisa ugovora FOTO: HŠK Zrinjski

Potpisao je ugovor talentovani golman

Zanimljiv premijerligaški transfer: Sa Koševa u Zrinjski do 2027. godine

Samir Mlaćo

Zanimljiv transfer dolazi iz Premijer lige naše zemlje.

Naime, mladi golman Arman Šutković nedavno je napustio FK Sarajevo, a sada je objavljeno da ipak ostaje u Premijer ligi.

Šutković je potpisao ugovor sa HŠK Zrinjski, a pravo nastupa u drugom dijelu sezone ima i za juniore Plemića.

Ugovor je potpisao do 2027. godine, što govori da u aktuelnom prvaku imaju ozbiljne planove sa talentovanim golmanom.

"Arman Šutković novi je vratar HŠK Zrinjski Mostar, a suradnja s U19 reprezentativcem Bosne i Hercegovine dogovorena je do 31.05.2027. godine. Armane, dobrodošao", objavili su iz mostarskog kluba.

Šutković je na Koševu prošao sve selekcije, dao doprinos u osvajanju duple krune juniorske momčadi, ali ove zime je odlučio da krene u nove izazove.

Arman je prošao sve selekcije Akademije našeg tima, te je jedan od najzaslužnijih za prošlogodišnje osvajanje duple krune u juniorima koji je i omogućio premijerni nastup Bordo tima u UEFA Youth Champions League.

Šutković brani jedanaesterac u nedavnom duelu Lige prvaka između juniora FK Sarajevo i ukrajinskog Rukha na Koševu

"Šutki želimo mnogo sreće u nastavku karijere", naveli su iz FK Sarajevo pri prekidu saradnje početkom januara ove godine.

Podsjetimo, Zrinjski je danas potvrdio tri rastanka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvonimir Kožulj, Omer Niron i Andrija Balić više nisu igrači HŠK Zrinjski Mostar.

Kožulj i Balić potpisali su sporazumne raskide ugovora, dok je Niron potpisao sporazumni raskid jednogodišnje posudbe iz kluba Bnei Yehuda FC.
Trojici igrača koji su se Plemićima priključili u ljetnom prijelaznom roku zahvaljujemo na profesionalnom odnosu te im želimo puno sreće u budućnosti!", naveli su iz redova Plemića.

Kožulj je bio junak Zrinjskog protiv Alkmaara, a zatim je vidno nezadovoljan 'nestao' iz ekipa, da bi kasnije bio vraćen, no sada definitivno odlazi. Navodno će karijeru nastaviti u inostranstvu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.