Džeko sjajno igra u Turskoj, a gdje bi mogao završiti karijeru, ne zna niko

Ponovo pokazao da je veliki humanista

Zbog ovog poteza Džeko oduševio Hajdukovce, a oni uzvratili: "Perišić, Livaja, Džeko, vrime je"

Samir Mlaćo

I dok se u Turskoj i dalje priča o navodnom sukobu sa trenerom Fenera, Edin Džeko pomjera granice humanosti.

Džeko je poznat kao veliki humanitarac, podržao je 'milion' akcija i to i dalje svakodnevno radi. Sada je stigao i do Hrvatske na ovaj način, te oduševio navijače Hajduka.

Hajdukovci su u velikoj euforiji, sutra ih očekuje meč sa Rijekom na prepunom Poljudu, a već odavno prizivaju i Džeku da dođe i jednu sezonu odigra na Poljudu.

Edin se sada uključio u akciju za jednog maloljetnika iz Koprivnice koji je bio meta navijača Dinama u školi. Naime, trojica su natjerali mladića sa autizmom da govori kako navija za Dinamo, te da je Dinamo najbolji klub.

Sve se brzo proširilo na društvenim mrežama, a navijači Hajduka, te svi normalni ljudi bili su razočarani. Pokrenute su brojne akcije kako bi se izmamio bar mali osmijeh na licu mladića, a on i njegova porodica dobili su i vrijednu finansijsku pomoć.

Stigao je i dres Marka Livaje, a zatim se pojavio i crtež jednog mladog umjetnika sa likom Edina Džeke koji je završio na aukciji.

Džeko se brzo javio u komentar i napisao.

"500 eura od mene", a navijači Hajduka su mu prvo čestitali zbog ovog prije svega ljudskog poteza, a zatim ga opet pozvali da dođe u Split i obuče dres Hajduka.

Treba istaći da to neće biti najveća ponuda s obzirom da se javio i jedan pratilac te ponudio 600 eura.

Navijači Hajduka su u komentarima pisali jasne poruke Džeki, uz onu popularnu "vrime je", kojom je stigao nedavno i Ivan Perišić iz Tottenhama.

"Velik si Edine", "Perišić, Džeko, Livaja"..., neki su od komentara navijača Hajduka.

O mogućem dolasku Džeke u Hajduk govorio je nedavno i njegov veliki prijatelj Senijad Ibričić, inače sportski direktor FK Sarajevo. Ibričić je tada kazao da je nerealno očekivati igrače kao Perišića i Džeku sada u Hajduku, ali da je to moguće u budućnosti. Situacija se brzo promijenila, Perišić je stigao, dok Džeko ima sjajan ugovor u Fenerbahčeu.

"On je isto vidio kakav je to klub, sve mu se svidjelo pa je normalno da je bila takva priča. U dosta navrata dok sam igrao u Splitu dolazio je na utakmice. Poslije smo išli i na ljetovanja. Ništa nije nemoguće, evo vidite da dolaze momci poput Kalinića i Livaje", rekao je Ibričić.

"Teško je sad očekivati Džeku ili Ivana Perišića koji su još na vrhunskom nivou, ali daj Bože da ih sve jednom vidimo u dresu Hajduka. Što se mog kuma tiče, mislim da ta šansa postoji", dodao je sada već bivši veznjak.

I sam Ibričić je mnogo poštovan kod navijača Hajduka i uvijek ga se sjete sa zadovoljstvom i osmijehom na licu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.