U Zagrebu nesanica, u Splitu fešta: Brekalo stiže u Hajduk
FOTO: EPA

Bomba iz Italije

U Zagrebu nesanica, u Splitu fešta: Brekalo stiže u Hajduk

Haris Zilić

Hrvatski napadač Josip Brekalo postao je prva priča januarskog prelaznog roka jer je njegov mogući odlazak u Dinamo postao prava "sapunica", ali kraj januara donosi šokantne vijesti za navijače tima sa Maksimira.

Sve je bilo dogovoreno oko posudbe 25-godišnjaka u Dinamo, ali on se očito ne vraća na Maksimir. S obzirom na to da nije u planovima trenera Vincenza Italiana, i dalje mu je želja da ode iz Fiorentine i da zaigra na posudbi barem u nekom klubu gdje će imati ulogu "key playera".

A taj klub bi mogao biti ni manje ni više nego splitski Hajduk što bi bio ogroman šamar za Dinamo.

Da ovo nije šuplja vijest ni obična špekulacija potvrdila su večerašnja pisanja poznatog italijanskog novinara Alfreda Pedulle.

"Brekalo u Hajduku", kratko je napisao na Twiiteru Pedulla i defnitivno uzdrmao hrvatski, ali i regionalni fudbal.

Oglasi

Hajduk je nedavno doveo Ivana Perrišića, ako bi sada stigao Josip Brekalo, to bi bio još jedan udarac za uzdrmani Dinamo koji je poražen od Lokomotive 0:3 u zaostaloj utakmici HNL-a.

Brekalo je karijeru počeo na Maksimiru i zato mu je teško palo sve što se dešavalo i što mu je preko noći od gotovog posla, stiglo obavještenje da ga Dinamo ne želi.

Igrao je kasnije u Njemačkoj za Wolfsburg i Stuttgart, a u Italiji je prije Fiorentine nosio dres Torina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ima 35 nastupa i četiri gola za Hrvatsku. U posljednje vrijeme nije igrao, ali smatra se svakako privremenim Vatrenim i mogao bi se opet naći na spisku Zlatka Dalića.

Kao opcija za Brekala spominjao se i grčki Olympiakos, ali ako je vjerovati večeršnjim pisanijma iz Italije, Brekalo stiže na Poljud.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676370670
I Hajduk docekao poslije 20g svojih 5 min.Ode Maminjo neatade Dinamo.Nestade Hrvatske repke...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi