Džeko je najvećem konkurentu dao pobjedu u ruke i nije se pokajao - U ludoj utakmici Fener slavi!
Fenerbahce posustaje, Galatasaray ima šansu za prvo mjesto.

Sve je riješeno s 11 metara

Džeko je najvećem konkurentu dao pobjedu u ruke i nije se pokajao - U ludoj utakmici Fener slavi!

E. Ganibegović

Fenerbahče je zamalo napravio drugi kiks zaredom. Nakon 1:1 remija protiv Samsunspora danas je Fener u 22. kolu turske Super lige stigao do pobjede od 0:1 stigao tek u nadoknadi iz penala. 

Prvu sjajnu šansu je u 12. minuti propustio Dušan Tadić. Edin Džeko mu je sjajno pripremio šansu, ali Tadić šutira pored gola.

Deset minuta kasnije Edin Džeko je sjajno pokušao, ali i njegov udarac ide tik pored gola bivšeg prvaka Turske.

Krzysztof Piatek je u 29. minuti imao nevjerovatnu priliku. Imao je mnogo prostora, šutirao iz neposredne blizine, ali Dominik Livaković brani i zbog ove obrane možemo reći da je jedan od junaka jer je ovdje ostavio Fener u igri. 

Edinu Džeki golman domaćih brani novi pokušaj u 41. minuti, da bi tri minute kasnije Dušan Tadić propustio još jednu priliku.

Joao Vitor Brandao Figueiredo je dobio drugi žuti karton kod domaćina u nadoknadi prvog dijela i Basaksehir ostaje s igračem manje, a Babacan brani zicer Edinu Džeko u petoj minuti nadoknade za kraj prvog dijela.

Oglasi

Što se drugog poluvremena tiče, vrijedi izdvojiti šansu koju je u 73. minuti imao Cengiz Under. Zatim u nadoknadi pravo ludilo.

Sviran je penal za Fener nakon što je rukom u svom kaznenom prostoru blokirao šut jedan domaći igrač. Zatim je dva žuta kartona zbog prigovora dobio Keny i Basakhsehir je meč završio s devet igrača.

Edin Džeko je onda povjerenje dao svom najvećem konkurentu za mjesto u vrhu napada Fenera. Tadića nije bilo na terenu, mogao je Džeko preuzeti odgovornost, no dao je šansu Bathusayiju koji pogađa za pobjedu. 

Fenerbahce je s 57 bodova prvi na tabeli. Tri boda manje ima Galatasaray koji sutra igra protiv Istanbulspora. Basaksehir ostaje deseti s 27 bodova. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Edin Džeko, koji je sa 16 golova prvi strijelac lige, danas je igrao 90 minuta za Fener, ali je, dakle, u nekoliko navrata propustio prilike za postizanje pogotka. U sedmoj minuti nadoknade je pogodio i stativu.

Super Lig, 22. kolo:

Basaksehir - Fenerbahce 0:1 (Batshuayi 90+' (P))

Top Komentari

user1675926959
Povraća mi se kad vidim da silujete o Džeki.Ništa protiv momka čak šta više al jeste li svjesni da mu time pravite medvjeđu uslugu Postaje lik odvratan a ni kriv ni dužan....Popustite više !!!!
1 0
Pajkan
Da ga je promašio nayebo bi ko žuti. Djabe sve što je uradio do sad.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi