Trener Dinama

Sergej Jakirović po prvi put komentarisao odlazak Josipa Brekala u Hajduk

Edmir Škorić

Trener zagrebačkog Dinama, Sergej Jakirović, nakon utakmice u Puli dao je izjavu, a između ostalog je prokomentarisao odluku Josipa Brekala da potpiše za Hajduk, iako je bio na pragu transfera u Dinamo.

Dinamo je u subotu u utakmici 20. kola HNL-a slavio kod Istre sa 1:0, a jedini gol postigao je Mauro Perković u 36. minuti. Dinamo nije bistao, no ostvario je bitnu pobjedu s kojom je ostao u igri za titulu i sada se nada da Hajduk sutra neće pobijediti Rijeku, a remi bi svakako najviše odgovarao Modrima.

"Odigrali smo borbenu i čvrstu utakmicu na jako zahtjevnom terenu. Rekao bih da smo cijelu utakmicu kontrolirali, zabili smo lijepi gol i zabili bismo još koji da nam je teren to dozvolio. Bilo nam je jako važno da uzmemo tri boda nakon onoga protiv Lokomotive i drago mi je da je ekipa pokazala reakciju i svi zajedno smo uzeli jako važna tri boda za nastavak sezone", rekao je Jakirović nakon duela u Puli, dodavši:

"Više smo se mentalno pripremali nego što smo mogli odraditi trening. Više je bilo regeneracije i mentalnog rada. Napravili smo kvalitetnu analizu da vidimo gdje smo sve griješili u utorak i da to danas ne ponavljamo. Puno smo razgovarali. Igrači su bili ljuti nakon Lokomotive i danas su odigrali pragmatičnu utakmicu."

Posebnim riječima je govorio o reprezentativcu BiH Petru Sučiću.

"Sučić je budućnost kluba, sigurno. Jako odgovoran dečko s vrhunskim radnim navikama i upija sve što mu se kaže. Zaustavio je neke kontre, upravljao je našom igrom i s njime sam jako zadovoljan. Živkoviću je ovo bila 12. ili 13. utakmica u HNL-u, on ima liderske sposobnosti. Hoxha je odigrao odličnu utakmicu."

A potom je upitan da komentariše odlazak Josipa Brekala u Hajduk, premda je igrač Fiorentine bio na korak od povratka na Maksimr.

"Imali smo najbolju vjeru da ćemo završiti posao. Nekad ide, nekad ne ide. Imali smo želju i mi i Josip, ali se nije realiziralo. Moramo ići dalje."

Da li je ovom pobjedom "kupio" povjerenje uprave?

"To je pitanje za klub. U Dinamu se očekuju pobjede i meni je to savršeno jasno. U svakoj utakmici moraš ići na tri boda, osobito u ovoj situaciji kad moraš stalno pobjeđivati. Mislim da se dobro nosim s tim, čak sam nekad i premiran. Dajem sve od sebe sa svojim stožerom da napravimo niz pobjeda jer samo tako možemo stići Rijeku i Hajduk."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je sada sa 37 bodova na trećem mjestu i ima četiri boda manje od Hajduka i jedan od drugoplasirane Rijeke. Daleko od toga da je išta riješeno, ali Zagrepčani moraju da nastave pobjeđivati ako planiraju nastaviti dominaciju u HNL.-u i ako žele opet biti prvaci.

Dinamo će u 21. kolu na Maksimiru ugostiti Goricu i opet će imati situaciju gdje mora ostvariti pobjedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.