Cifra sa druge planete: Petković i Livaja u nevjerici zbog Brekalove plate u Hajduku

Čeka se potpis

Cifra sa druge planete: Petković i Livaja u nevjerici zbog Brekalove plate u Hajduku

Admin Čaušević

Bruno Petković i Marko Livaja su najplaćeniji igrači u HNL-u, a Josip Brekalo će za pola godine koliko će provest ina Poljudu dobiti skoro kao vođe Hajduka i Dinama za cijelu sezonu. 

Hajduk je veoma blizu dovođenja novog kapitalnog pojačanja. Pitanje je dana kada će Brekalo i zvanično postati fudbaler Bijelih gdje stiže na posudbu.

Ne isključuje se mogućnost da već sutra povremeni Vatreni bude predstavljen na Poljudu gdje će Hajduk u sigurno pakelnoj atmosferi biti domaćin Rijeci.

U toku je zamjena dokumenata između hrvatskog kluba i Fiorentine te je preostalo sačekati detelje, međutim Brekalo bi u Split trebao doputovati danas ili u nedjelju.

Italijani su objavili i finansijske detalje ugovora. Hajduk će Fiorentini za posudbu platiti 200.000 eura i pokrit će Brekalovu platu do kraja sezone.

Oglasi

Ukoliko bi na Poljud na kraju sezone stigao neki od trofeja te na ljeto bila izborena grupna faza UEFA takmičenja Splićani bi na Artemio Franchi morali poslati i određene bonuse.

Kako krilni napadač zarađuje 1.7 miliona eura godišnje u Violoma to znači da će za manje od pola godine u Hajduku zaraditi oko 800.000 eura.

Poređenja radi, Livaja na godišnjem nivou ima nešto veću platu od miliona eura, dok je poslije produženja saradnje sa Dinamom na sličnom nivou i Petković.

Ostaje da se vidi kako će dvije najveće zvijezde hrvatskog prvenstva reagovati na ovu vijesti, ali da će biti iznenađeni sigurno hoće.

Brekalo se dugo povezivao sa Modrim, ali je na kraju završio u redovima najvećeg rivala što je sigurno bolan i težak udarac za klub sa Maksimira.

Oglasi

Jedan od razloga zašto se Brekalo želio vratiti u Hrvatsku je činjenica da mu je supruga Dominika trudna i porodit će se u narednih nekoliko mjeseci.

Tako je Hajduk dobio važnu bitku van terena protiv Dinama i sigurno je momentum u borbi za titulu na strani Splićana koji drže sigurno prvo mjesto na tabeli.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Generalni dojam je da popularni Majstor s mora nikad nije bio u boljoj poziciji da postane prvak, međutim to će morati pokazati i na zelenom tepihu.

Podsjećanja radi, Hajduk je prije Brekala u svoje redove doveo i Ivana Perišića što dovoljno govori snazi i jedinstvu Splićana u ovom trenutku.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi