Jakiroviću je "srce stalo" u 94. minuti duela Istra - Dinamo
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Teško ostvarena pobjeda

Jakiroviću je "srce stalo" u 94. minuti duela Istra - Dinamo

Edmir Škorić

GNK Dinamo danas je u okviru 20. kola HNL-a gostovao u Puli kod Istre i na kraju zabilježio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, ali malo je nedostajalo da ponovo kiksa.

Prije nekoliko dana su Modri neočekivano deklasirani na Maksimiru od Lokomotive s 3:0, pa su večeras bili pod pritiskom i samo je pobjeda dolazila u pitanje. Nije bilo lako, ali ekipa Sergeja Jakirovića uspjela je osvojti cijeli plijen.

Presudan je bio gol Perkovića u prvih 45 minuta. Nakon dobrog centaršuta Ristovskog, Perković glavom pogađa mrežu bivšeg kluba i pogađa za, ispostavilo se kasnije, konačnih 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 36. minuti.

Dinamo nije puno pokazao ni u drugih 45 minuta. Istina, imali su neke prilike. U 53. minuti Aedmi na ubačaj Kaneka ne uspijeva povećati vodstvo gostiju. Istrani su premalo pokazali, tek u 70. minuti je Ekong pucao, ali pored gola Dinama.

Aktuelni prvak je do kraja meča mirno čuvao vodstvo, nije se zalijetao prema golu Puljana i kao da su svi samo čekali da sudija odsvira kraj. I onda u 94. minuti stopostotna šansa za Istru, koja je imala čist zicer za izjednačenje, no golman Zagorac spašava Modre, prije svih Sergeja Jakirovića, koji je ovu situaciju sasvim sigurno teško doživio.

Oglasi

S ova tri boda Dianmo ostaje treći, ali sada ima 37 bodova. Ispred su Rijeka s 38 i Hajduk s 41 bodom. Upravo će na Poljudu sutra derbi odigrati Hajduk i Rijeka i to će biti važna utakmica za razvoj prvenstva.

Hajduk je uspio dovesti Ivana Perišića iz Tottenhama, a onda zadati veliki udarac Dinamu jer mu je "ukrao" Josipa Brekala iz Fiorentine.

Svi su očekivali njegov povratak na Maksimir, a on na kraju dogovorio posudbu na Poljudu, pa je Hajduk sada još bliže tituli na koju čeka još od 2005. godine.

U subotu je odigran još meč 20. kola HNL-a. U terminu od 14 sati i 50 minuta Osijek je sa 2:0 savladao Rudeš uz golove Lovrića u 14. i Miereza u 26. minuti. Mladi bh. reprezentativac Nail Omerović odigrao je dobar meč i na terenu je proveo 75 minuta, dok je na drugoj strani igrao još jedan bh. fudbaler, Edin Šehić.

Istra - Dinamo 0:1 (Perković 36)

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Istra 1961: Majkić - Kadušić, Marešić, Majstorović, Devetak - Petrusenko, Mlinar, Maurić - Ekong, Vuk, Filet

Dinamo: Zagorac - Ristovski, Živković, Theophile, Perković - Sučić, Ademi - Kaneko, Bulat, Hoxha - Petković

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi